Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wytrawną tartę z cukinią,pomidorami i serem Feta mogłabym jeść codziennie,można ją pałaszować na ciepło,doskonale smakuje też na zimno,bardzo szybko znika ze stołu i na dodatek bardzo łatwo ją przygotować.
Zagniatamy ciasto i chłodzimy je co najmniej pół godziny w lodówce.Schłodzone rozwałkujemy i przekładamy do formy,nakłuwamy widelcem i podpiekamy 7-8 minut w piekarniku.
Cebulkę,paprykę i ser Feta kroimy w kostkę i kładziemy na podpieczone ciasto,cukinię kroimy w cienkie plasterki i układamy na wierzchu.całość przyozdabiamy pomidorami.
Do rozkłóconych jajek dodajemy mleko,śmietanę i przyprawy,mieszamy i wylewamy na warzywa
Pieczemy około 40 minut.
Placki z tartej cukinii i sera feta na mące kukurydzianej. Takie placuszki ma...
Odsłon: 1887
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 190
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 30
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 91
Moim zdaniem kasza jaglana jest bardzo niedoceniana jeśli chodzi o smak ale i...
Odsłon: 59
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 13371
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 5246
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 190
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 30
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 91
Moim zdaniem kasza jaglana jest bardzo niedoceniana jeśli chodzi o smak ale i...
Odsłon: 59
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 13371
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 5246
Składniki
Zagniatamy ciasto i chłodzimy je co najmniej pół godziny w lodówce.Schłodzone rozwałkujemy i przekładamy do formy,nakłuwamy widelcem i podpiekamy 7-8 minut w piekarniku.
Cebulkę,paprykę i ser Feta kroimy w kostkę i kładziemy na podpieczone ciasto,cukinię kroimy w cienkie plasterki i układamy na wierzchu.całość przyozdabiamy pomidorami.
Do rozkłóconych jajek dodajemy mleko,śmietanę i przyprawy,mieszamy i wylewamy na warzywa
Pieczemy około 40 minut.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Ryż z bakłażanem i fasolką
Dania główne
Chrupiące naleśniki z owocami morza
Dania główne
Serniczek pistacjowy z truskawkami
Dania główne
Roladki schabowe z parówkami
Ryż z bakłażanem i fasolką
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 30
Chrupiące naleśniki z owocami morza
Te proste i bardzo smaczne chrupiące naleśniki z owocami morza wręcz idealnie...
Odsłon: 333