Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 832 Ocena: 16529
Dodano: 17.02.2020
Odsłon: 8896
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
1. Ciasto.
Zmielony ser wymieszać z jajkiem, mlekiem ,olejem,i solą.Do masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem. Starannie zagnieść.
Tortownicę wysmarować tłuszczem i bułką tartą.Ciasto rozwałkować i przełożyć do formy , zakrywając dno i boki foremki.
Nadzienie.
Salami i szynką pokroić w drobną kostkę i wyłożyć na ciasto.
Ser , śmietanę i jajka wymieszać z szczyptą soli, dodać posiekany szczypiorek.
2. Masę serową przelać na wędlinę.
Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika 170-180 C i piec około 50-60 minut. Pamiętajmy że ciasto jest wysokie, więc trzeba sprawdzać patyczkiem i ew. zmniejszać temperaturę.
Na skróty
Komentarze do przepisu (9)

gogonek 27 lutego 2020Zgłoś do usunięcia
TO MUSI BYĆ PYSZNE, JUTRO ZROBIĘ. Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

kuchmariola63 27 lutego 2020Zgłoś do usunięcia
Apetyczne :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

konhambos 22 lutego 2020Zgłoś do usunięcia
Bardzo smaczne3 Kto głosował? | Odpowiedz

Dolcevita-in-my-kitchen 22 lutego 2020Zgłoś do usunięcia
Gratuluje przepisu dnia, pycha :)3 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 18 lutego 2020Zgłoś do usunięcia
Super, ślinka leci i język wisi na brodzie :D3 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 18 lutego 2020Zgłoś do usunięcia
Ale pyszności:)2 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 18 lutego 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszotka:)3 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 17 lutego 2020Zgłoś do usunięcia
Jestem pod wrazeniem! nigdy nie widzialam takiej pysznosci!3 Kto głosował? | Odpowiedz