Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
1. Ciasto. Zmielony ser wymieszać z jajkiem, mlekiem ,olejem,i solą.Do masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem. Starannie zagnieść. Tortownicę wysmarować tłuszczem i bułką tartą.Ciasto rozwałkować i przełożyć do formy , zakrywając dno i boki foremki. Nadzienie. Salami i szynką pokroić w drobną kostkę i wyłożyć na ciasto. Ser , śmietanę i jajka wymieszać z szczyptą soli, dodać posiekany szczypiorek. 2. Masę serową przelać na wędlinę. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika 170-180 C i piec około 50-60 minut. Pamiętajmy że ciasto jest wysokie, więc trzeba sprawdzać patyczkiem i ew. zmniejszać temperaturę.