Do góry

Dania główne Przepis na:

Wytrawne cukiereczki

Wytrawne cukiereczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 556 Ocena: 11154

Dodano:

Odsłon: 1316

Pieczone pierogi z mięsem.

Składniki

  • mięso z rosołu u mnie po kaczce
  • sól, pieprz, gałaka muszkatałowa, czosnek, majeranek
  • ciasto filo
  • Jajo kurze
  • czarnuszka
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso obrałam z kaczki , dodałam do mięsa przyprawy i zmalaksowałam.
    Farsz nakładałam na arkusze ciasta filo. Ciasto wcześniej smarowałam rozkłóconym jajem aby się zlepiało.
    Uformowałam cukierki, posmarowałam je po wierzchu jajem i posypałam czarnuszką.
    Piekłam w 200 stopniach do zrumienienia ciasta.

    Ciasto jest cieniutkie i chyba nie znam szybciej przygotowanych pierogów.

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (35)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń