Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1002
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 884
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12685
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1002
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 884
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12685
Składniki
Mięso obrałam z kaczki , dodałam do mięsa przyprawy i zmalaksowałam. Farsz nakładałam na arkusze ciasta filo. Ciasto wcześniej smarowałam rozkłóconym jajem aby się zlepiało. Uformowałam cukierki, posmarowałam je po wierzchu jajem i posypałam czarnuszką. Piekłam w 200 stopniach do zrumienienia ciasta. Ciasto jest cieniutkie i chyba nie znam szybciej przygotowanych pierogów.
Smacznego :)