Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 156
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1175
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1212
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13321
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 156
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1175
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1212
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13321
Składniki
Mięso obrałam z kaczki , dodałam do mięsa przyprawy i zmalaksowałam. Farsz nakładałam na arkusze ciasta filo. Ciasto wcześniej smarowałam rozkłóconym jajem aby się zlepiało. Uformowałam cukierki, posmarowałam je po wierzchu jajem i posypałam czarnuszką. Piekłam w 200 stopniach do zrumienienia ciasta. Ciasto jest cieniutkie i chyba nie znam szybciej przygotowanych pierogów.
Smacznego :)