Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 312
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2511
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 312
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2511
Składniki
Mięso obrałam z kaczki , dodałam do mięsa przyprawy i zmalaksowałam. Farsz nakładałam na arkusze ciasta filo. Ciasto wcześniej smarowałam rozkłóconym jajem aby się zlepiało. Uformowałam cukierki, posmarowałam je po wierzchu jajem i posypałam czarnuszką. Piekłam w 200 stopniach do zrumienienia ciasta. Ciasto jest cieniutkie i chyba nie znam szybciej przygotowanych pierogów.
Smacznego :)