Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7872
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1088
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13634
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7872
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1088
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13634
Składniki
Mięso obrałam z kaczki , dodałam do mięsa przyprawy i zmalaksowałam. Farsz nakładałam na arkusze ciasta filo. Ciasto wcześniej smarowałam rozkłóconym jajem aby się zlepiało. Uformowałam cukierki, posmarowałam je po wierzchu jajem i posypałam czarnuszką. Piekłam w 200 stopniach do zrumienienia ciasta. Ciasto jest cieniutkie i chyba nie znam szybciej przygotowanych pierogów.
Smacznego :)