Dania główne Przepis na:
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Grzyby dokladnie oczyscic,pokroic.Cebulei czosnek drobno posiekac.
Na patelni rozgrzac maslo,zeszklic cebule i czosnek,dodac grzyby,udusic do miekosci
Dodac pokrojone w drobna kostke kazjerki,wchlona nadmiar soku,doprawic do smaku,wbic jajko wymieszac.
Ziemniaki obrac,ugotowac i przecisnac przez praske.Dodac make 2 jaja,sol.Wyrobic gladkie ciasto,podzielic je na male kulki
Kazda kulke ciasta rozplaszczyc,nakladac po lyz farszu,dokladnie zlepic
Knedle gotowac w osolonym wrzadku do wyplyniecia.Podawac ze zrumieniona cebulka,lub sosem kurkowym ze smietana
Moja rada.Do farszu mozna dodac pokrojony w kostke boczek,podsmazony na patelni.
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

Jolkafasolka 06 sierpnia 2012Zgłoś do usunięcia
Świetny pomysł. Gratuluję.7 Kto głosował? | Odpowiedz

ewisienka22 03 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
Bardzo interesujące. Ciekawe, czy przy użyciu pieczarek potrawa nie straci na smaku?7 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 16 września 2010Zgłoś do usunięcia
pięknie podane i napewno smaczne7 Kto głosował? | Odpowiedz

szyszoonia 15 września 2010Zgłoś do usunięcia
Fantastyczny przepis, uwielbiam kurki pod każdą postacią6 Kto głosował? | Odpowiedz

wika11 15 września 2010Zgłoś do usunięcia
Super przepis. Muszę koniecznie zrobić to danie. Pozdrawiam.7 Kto głosował? | Odpowiedz

koko6 15 września 2010Zgłoś do usunięcia
Kiedyś ktoś podawał przepis na sos grzybowy i zaczynał się tak .... podsmażyć pachwinę i boczek----jak ma być farsz czy sos grzybowy to niech tak zostanie,ale to kwestia gustu--przepis bardzo fajny,wypróbuję ale bez boczku.Pozdrawiam.0 Kto głosował? | Odpowiedz

kibi87 14 września 2010Zgłoś do usunięcia
rewelka:)7 Kto głosował? | Odpowiedz