Do góry

Dania główne Przepis na:

Wytrawne naleśniki z mielonym mięsem i marchewką

Wytrawne naleśniki z mielonym mięsem i marchewką

Autor:

Przepisów i artykułów: 290 Ocena: 2043

Dodano:

Odsłon: 720

Wytrawne naleśniki z mielonym mięsem i marchewką to świetna propozycja na obiad.

Składniki

  • Placki;
  • 2 szklanki mąki,
  • 1 szklanka wody,
  • 2 szklanki mleka,
  • 2 jajka,
  • 2 łyżki oleju,
  • olej do smażenia.
  • Farsz;
  • 500 g mięsa mielonego,
  • 2 duże marchewki,
  • 1 cebula,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki,
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego,
  • 2 łyżeczki bazylii suszonej,
  • 2 łyżeczki oregano suszonego,
  • 1 łyżeczka lubczyku suszonego,
  • olej do smażenia.
5-6 os. 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Wytrawne naleśniki z mielonym mięsem i marchewką

Przygotowanie

  1. Placki;

    Jajka rozkłócamy, dodajemy stopniowo mąkę, mleko i wodę. Na koniec wlewamy olej i dokładnie mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Smażymy na patelni cieniutkie placki.

  2. Farsz;

    Marchew i cebulę obieramy. Marchew trzemy na tarce o dużych oczkach, a cebulę kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy, wrzucamy warzywa i chwilę smażymy, następnie wrzucamy mięso, smażymy 1-2 minuty. Wlewamy trochę wody i dusimy do miękkości. Doprawiamy.

    Na placki wykładamy farsz i zwijamy w rulony. Podsmażamy na oleju.

    Podajemy z ulubionym sosem.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń