Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na warzywno-serowy keks. Bardzo dobre danie np. na kolację, na spotkanie z przyjaciółmi.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 252
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1009
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4074
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 252
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1009
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4074
Składniki
Ser gouda pokroić w kostki ( ok.1 cm ), a ser feta osączyć na sicie. Umyte papryki. pozbawione gniazd nasiennych pokroić w drobną kostkę. Zielony groszek rozmrozić. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodawać po jednym żółtku i stopniowo olej. W dalszym ciągu ubijać. Dodać wymieszane mąki, ziemniaczaną i pszenną z proszkiem do pieczenia i pieprzem. Delikatnie wymieszać z masą jajeczną. Dodać sery, paprykę, groszek, posiekane orzechy. Połowę masy przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia foremki ( 14x32 ) . Ułożyć umyte i osuszone całe pieczarki i wyłożyć pozostałą masę. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 50 min. Po wyjęciu ostudzić na kratce. Można podać z sosem czosnkowym. Smacznego.