Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na warzywno-serowy keks. Bardzo dobre danie np. na kolację, na spotkanie z przyjaciółmi.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 363
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2245
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 994
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 363
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2245
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 994
Składniki
Ser gouda pokroić w kostki ( ok.1 cm ), a ser feta osączyć na sicie. Umyte papryki. pozbawione gniazd nasiennych pokroić w drobną kostkę. Zielony groszek rozmrozić. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodawać po jednym żółtku i stopniowo olej. W dalszym ciągu ubijać. Dodać wymieszane mąki, ziemniaczaną i pszenną z proszkiem do pieczenia i pieprzem. Delikatnie wymieszać z masą jajeczną. Dodać sery, paprykę, groszek, posiekane orzechy. Połowę masy przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia foremki ( 14x32 ) . Ułożyć umyte i osuszone całe pieczarki i wyłożyć pozostałą masę. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 50 min. Po wyjęciu ostudzić na kratce. Można podać z sosem czosnkowym. Smacznego.