Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wytrawny tort naleśnikowy przełamie nudę w twojej kuchni! Podawaj go na ciepło np. z sosem czosnkowym albo ketchupem.
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17222
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 122
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 108
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4863
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7565
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17222
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 122
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 108
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4863
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7565
Składniki
W dużej misce wymieszaj mleko, wodę, jajka, olej i mąkę na jednolite ciasto. Odstaw ciasto na 15 minut, a następnie smaż cienkie naleśniki na lekko natłuszczonej patelni. Powinno wyjść ok. 12 sztuk.
Filety z kurczaka pokrój w drobną kostkę. Dopraw solą, pieprzem i papryką słodką mieloną. Obsmaż na oleju na złoto. Odstaw.
Pieczarki umyj, pokrój bardzo drobno i podsmaż na osobnej patelni. Tak samo zrób z cebulą. Z papryki pozbądź się gniazda nasiennego, a następnie pokrój ją w kostkę. Warzywa podsmaż na tej samej patelni przez kilka minut.
Do warzyw dołóż mięso i dodaj koncentrat. Zamieszaj i duś przez kilka minut. Jeśli sos będzie zbyt gęsty, dodaj wodę. Dopraw solą, pieprzem, natką pietruszki i papryką słodką mieloną. Odstaw do lekkiego przestudzenia.
Złóż wytrawny tort naleśnikowy. Na dno tortownicy połóż pierwszy naleśnik. Wyłóż niewielką porcję farszu i trochę tartego sera. Powtarzaj warstwy, aż skończą się składniki. Ostatnią warstwę przykryj naleśnikiem i posyp resztą sera.
Wstaw tort do piekarnika nagrzanego do 180°C i zapiekaj przez ok. 15 minut aż ser się roztopi i lekko przyrumieni. Podawaj na ciepło, najlepiej z sosem czosnkowym.