Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie robi się szybko, bardzo prosto, wszystko układamy w jednej formie. Filety z kurczaka z fasolką szparagową oraz papryką z dodatkiem serka śmietankowego który sprawia, że potrawa nie jest sucha.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 104
Polecam.
Odsłon: 723
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 84
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 104
Polecam.
Odsłon: 723
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 84
Składniki
1. Z fasolki obcinamy końcówki i gotujemy w osolonej wodzie. 2. Mięso kroimy w plastry i lekko rozbijamy, doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą. 3. Mięso układamy w podłużnej formie do pieczenia, tak żeby było przykryte dno, boki z możliwością zawinięcia mięsa do góry.
4. Na mięsie układamy połowę ugotowanej fasolki.
5. Fasolkę smarujemy serkiem śmietankowym.
6. Następnie na serku układamy drobno pokrojone papryki, żółtą oraz czerwoną.
7. Przykrywamy 3 plastrami żółtego sera i układamy pozostałą fasolkę.
8. Brzegi mięsa zawijamy tak żeby przykryć wierzch babki.
9. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 30 minut w 180°C pod przykryciem. Przykryć folią aluminiową.
10. Po tym czasie wyjmujemy, odwijamy folię i na wierzch kładziemy pozostały żółty ser. 11. Zapiekamy do chwili rozpuszczenia się sera.
12. Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem oraz pomidorkami. 13. Smacznego.