Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zakwas buraczany który nada idealnego smaku wigilijnemu barszczykowi
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 39
Moja propozycja na sernik prosty, łatwy i smaczny. Sernik na spodzie z biszko...
Odsłon: 45
Pyszne danie na drugie śniadanie.
Odsłon: 36
Domowy comfort food.
Odsłon: 24
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 404
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 39
Moja propozycja na sernik prosty, łatwy i smaczny. Sernik na spodzie z biszko...
Odsłon: 45
Pyszne danie na drugie śniadanie.
Odsłon: 36
Domowy comfort food.
Odsłon: 24
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 404
Składniki
Do zagotowanej wody dodajemy sól oraz cukier. Mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Słoiki wyparzamy i osuszamy. Buraki myjemy, obieramy, kroimy w plastry i umieszczamy w słoikach. Dodajemy pozostałe składniki. Zalewamy wcześniej przygotowaną wodą, tak by zakryła buraki. Przykrywamy gazą i zakładamy gumkę lub sznurek. Odstawiamy w ciepłe miejsce np. na kuchenny blat na kilka dni. Kiedy zakwas będzie już gotowy pojawi się piana. Gotowy przelewamy przez sitko do słoiczka, zakręcamy, przechowujemy w lodówce do 2 tygodni. Smacznego.