Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zakwas buraczany który nada idealnego smaku wigilijnemu barszczykowi
Kurczak ciacciatore to włoskie danie oznaczające "kurczaka po myśliwsku". Jes...
Odsłon: 58
Jeśli kiedykolwiek będziesz chciał zaskoczyć bliskich naprawdę efektownym des...
Odsłon: 1133
Kurczak ciacciatore to włoskie danie oznaczające "kurczaka po myśliwsku". Jes...
Odsłon: 58
Jeśli kiedykolwiek będziesz chciał zaskoczyć bliskich naprawdę efektownym des...
Odsłon: 1133
Składniki
Do zagotowanej wody dodajemy sól oraz cukier. Mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Słoiki wyparzamy i osuszamy. Buraki myjemy, obieramy, kroimy w plastry i umieszczamy w słoikach. Dodajemy pozostałe składniki. Zalewamy wcześniej przygotowaną wodą, tak by zakryła buraki. Przykrywamy gazą i zakładamy gumkę lub sznurek. Odstawiamy w ciepłe miejsce np. na kuchenny blat na kilka dni. Kiedy zakwas będzie już gotowy pojawi się piana. Gotowy przelewamy przez sitko do słoiczka, zakręcamy, przechowujemy w lodówce do 2 tygodni. Smacznego.