Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zakwas buraczany który nada idealnego smaku wigilijnemu barszczykowi
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14434
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1684
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16547
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6647
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14434
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1684
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16547
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6647
Składniki
Do zagotowanej wody dodajemy sól oraz cukier. Mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Słoiki wyparzamy i osuszamy. Buraki myjemy, obieramy, kroimy w plastry i umieszczamy w słoikach. Dodajemy pozostałe składniki. Zalewamy wcześniej przygotowaną wodą, tak by zakryła buraki. Przykrywamy gazą i zakładamy gumkę lub sznurek. Odstawiamy w ciepłe miejsce np. na kuchenny blat na kilka dni. Kiedy zakwas będzie już gotowy pojawi się piana. Gotowy przelewamy przez sitko do słoiczka, zakręcamy, przechowujemy w lodówce do 2 tygodni. Smacznego.