Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zakwas buraczany który nada idealnego smaku wigilijnemu barszczykowi
Do zagotowanej wody dodajemy sól oraz cukier. Mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Słoiki wyparzamy i osuszamy. Buraki myjemy, obieramy, kroimy w plastry i umieszczamy w słoikach. Dodajemy pozostałe składniki. Zalewamy wcześniej przygotowaną wodą, tak by zakryła buraki. Przykrywamy gazą i zakładamy gumkę lub sznurek. Odstawiamy w ciepłe miejsce np. na kuchenny blat na kilka dni. Kiedy zakwas będzie już gotowy pojawi się piana. Gotowy przelewamy przez sitko do słoiczka, zakręcamy, przechowujemy w lodówce do 2 tygodni.
Smacznego.
Czasem wystarczy tylko kilka składników, by sprawić radość największym łasuch...
Odsłon: 1246
Czasem wystarczy tylko kilka składników, by sprawić radość największym łasuch...
Odsłon: 1246
Składniki
Do zagotowanej wody dodajemy sól oraz cukier. Mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Słoiki wyparzamy i osuszamy. Buraki myjemy, obieramy, kroimy w plastry i umieszczamy w słoikach. Dodajemy pozostałe składniki. Zalewamy wcześniej przygotowaną wodą, tak by zakryła buraki. Przykrywamy gazą i zakładamy gumkę lub sznurek. Odstawiamy w ciepłe miejsce np. na kuchenny blat na kilka dni. Kiedy zakwas będzie już gotowy pojawi się piana. Gotowy przelewamy przez sitko do słoiczka, zakręcamy, przechowujemy w lodówce do 2 tygodni. Smacznego.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlet schabowy, młode ziemniaki i surówka z rzodkiewki.
Dania główne
Placki warzywne z kuskusem
Dania główne
Burgery wołowe z grilla
Dania główne
Bryzol
Kotlet schabowy, młode ziemniaki i surówka z rzodkiewki.
Usmażone panierowane plastry schabu podane z ugotowanymi w mundurkach, młodym...
Odsłon: 56
Placki warzywne z kuskusem
Placki wszystkich rodzajów są powszechnie lubiane – w szczególności przez dzi...
Odsłon: 115