Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Baza na zupę kiesełycia, czyli żur po bieszczadzku. To moja propozycja na świąteczny żur, zakwasza się dłużej.
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 93
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1191
Dziś do pracy.
Odsłon: 45
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 93
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1191
Dziś do pracy.
Odsłon: 45
Składniki
Proponuje spróbować wspaniały w smaku żur owsiany. Do tego potrzebny nam będzie zakwas owsiany. Do słoja dałam 3/4 szklanki płatków owsianych błyskawicznych. Zalałam filtrowaną wodą, Dodałam ziele angielskie 4 szt, liście laurowe 4 szt i zgniecione ząbki czosnku.
Żur owsiany zakwasza się dłużej, około tygodnia. Można codziennie sprawdzać i codziennie go przemieszać. Smacznego :)