Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Baza na zupę kiesełycia, czyli żur po bieszczadzku. To moja propozycja na świąteczny żur, zakwasza się dłużej.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1957
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1640
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2635
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1957
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1640
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2635
Składniki
Proponuje spróbować wspaniały w smaku żur owsiany. Do tego potrzebny nam będzie zakwas owsiany. Do słoja dałam 3/4 szklanki płatków owsianych błyskawicznych. Zalałam filtrowaną wodą, Dodałam ziele angielskie 4 szt, liście laurowe 4 szt i zgniecione ząbki czosnku.
Żur owsiany zakwasza się dłużej, około tygodnia. Można codziennie sprawdzać i codziennie go przemieszać. Smacznego :)