Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zalewajka - idealna jesienią którą przygotujemy w kilka chwil. Skwarki, kiełbaska i grzybki czyli czego chcieć więcej.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 118
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1223
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 208
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 118
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1223
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 208
Składniki
Grzyby zalewamy wodą do ich wysokości w miseczce i odstawiamy na 1h. Brzuch dokładnie myjemy i kroimy w niedużą kostkę. Podsmażamy do zarumienienia na patelni, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbaskę oraz cebulkę. W garnku gotujemy 2 litry wody dodajemy umyte pokrojone w kostkę ziemniaki, kiełbaskę, cebulę, brzuszek, liść laurowy, ziele angielskie i pieprz. Gotujemy 25 min następnie dodajemy żurek, grzyby wraz z wodą i gotujemy kolejne 20 minut. Po tym czasie doprawiamy zupę solą i pieprzem dodajemy do szklanki łyżkę wody wraz z wywarem, mieszamy i przelewamy do zupy.