Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zalewajka - idealna jesienią którą przygotujemy w kilka chwil. Skwarki, kiełbaska i grzybki czyli czego chcieć więcej.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14123
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1634
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16100
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6477
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14123
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1634
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16100
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6477
Składniki
Grzyby zalewamy wodą do ich wysokości w miseczce i odstawiamy na 1h. Brzuch dokładnie myjemy i kroimy w niedużą kostkę. Podsmażamy do zarumienienia na patelni, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbaskę oraz cebulkę. W garnku gotujemy 2 litry wody dodajemy umyte pokrojone w kostkę ziemniaki, kiełbaskę, cebulę, brzuszek, liść laurowy, ziele angielskie i pieprz. Gotujemy 25 min następnie dodajemy żurek, grzyby wraz z wodą i gotujemy kolejne 20 minut. Po tym czasie doprawiamy zupę solą i pieprzem dodajemy do szklanki łyżkę wody wraz z wywarem, mieszamy i przelewamy do zupy.