Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety schabowe, przykryte warzywami, które sprawiają, że mięso jest soczyste oraz chrupiącym ciastem francuskim.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9971
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8994
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6370
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9971
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8994
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6370
Składniki
1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2. Zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku i panierujemy w bułce tartej. 3. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 4. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
5. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 6. Do cebuli dodajemy stratą na tarce o dużych oczach marchew.
7. Następnie pokrojone pieczarki.
8. Na koniec poszatkowaną kapustę, doprawiamy pieprzem oraz solą i prużymy aż warzywa będą miękkie.
9. Farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa.
10. Ciasto kroimy na 6 kawałków i przykrywamy kotlety,można uformować dowolnie u mnie harmonijka. 11. Pieczemy 15 minut w 180 °C.
12. Danie gotowe 13. Smacznego.