Do góry

Dania główne Przepis na:

Zamaskowany schabowy

Zamaskowany schabowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 567 Ocena: 4968

Dodano:

Odsłon: 3248

Kotlety schabowe, przykryte warzywami, które sprawiają, że mięso jest soczyste oraz chrupiącym ciastem francuskim.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.
    2. Zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku i panierujemy w bułce tartej.
    3. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
    4. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  2. 5. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
    6. Do cebuli dodajemy stratą na tarce o dużych oczach marchew.

  3. 7. Następnie pokrojone pieczarki.

  4. 8. Na koniec poszatkowaną kapustę, doprawiamy pieprzem oraz solą i prużymy aż warzywa będą miękkie.

  5. 9. Farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa.

  6. 10. Ciasto kroimy na 6 kawałków i przykrywamy kotlety,można uformować dowolnie u mnie harmonijka.
    11. Pieczemy 15 minut w 180 °C.

  7. 12. Danie gotowe
    13. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń