Do góry

Dania główne Przepis na:

Zanzibar....ryba w mleku kokosowym

Zanzibar....ryba w mleku kokosowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 524 Ocena: 18256

Dodano:

Odsłon: 3465

zdjęcie nie wygląda może apetycznie ale ryba a zwłaszcza sos jest pyszniutki!!!!

Składniki

  • 6 filetów białej ryby
  • 2 łyżki posiekanej kolendry
  • 1 pomidor
  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 2 zielone papryczki chilli
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • sok z 1 cytryny
  • oliwa
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Czosnek drobno posiekaj i rozetrzyj z 2 szczyptami soli, dodaj sok z cytryny i pieprz. Rybę natrzyj powstałą masą i odstaw na 2 godziny.

  2. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni, rybę włóż do piekarnika w żaroodpornym naczyniu i piecz przez 15 minut.

  3. Cebulę, chilli i pomidora obierz, pokrój i zmiksuj razem z kolendrą. Na patelni rozgrzej oliwę i przesmaż zmiksowane warzywa. Mieszając, powoli wlej mleko kokosowe. Duś jeszcze chwilę, aż sos zgęstnieje. Polej sosem rybę i podpiecz jeszcze 15-20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 16 maja 2013 W/g mnie danie prezentuje się bardzo apetycznie, zabieram do wypróbowania i zostawiam "kciuka"

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

maxymil 14 maja 2013 Ale superowy pomysł na rybke,kradne do ulubionych na 100% wypróbuje ,wygląda bardzo zachęcająco ,pozdrawiam i daje szusteczke.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń