Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zdjęcie nie wygląda może apetycznie ale ryba a zwłaszcza sos jest pyszniutki!!!!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457495
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1391
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2218
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 560
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457495
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1391
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2218
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 560
Składniki
Czosnek drobno posiekaj i rozetrzyj z 2 szczyptami soli, dodaj sok z cytryny i pieprz. Rybę natrzyj powstałą masą i odstaw na 2 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni, rybę włóż do piekarnika w żaroodpornym naczyniu i piecz przez 15 minut.
Cebulę, chilli i pomidora obierz, pokrój i zmiksuj razem z kolendrą. Na patelni rozgrzej oliwę i przesmaż zmiksowane warzywa. Mieszając, powoli wlej mleko kokosowe. Duś jeszcze chwilę, aż sos zgęstnieje. Polej sosem rybę i podpiecz jeszcze 15-20 minut.