Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zdjęcie nie wygląda może apetycznie ale ryba a zwłaszcza sos jest pyszniutki!!!!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1465
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 530
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1465
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 530
Składniki
Czosnek drobno posiekaj i rozetrzyj z 2 szczyptami soli, dodaj sok z cytryny i pieprz. Rybę natrzyj powstałą masą i odstaw na 2 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni, rybę włóż do piekarnika w żaroodpornym naczyniu i piecz przez 15 minut.
Cebulę, chilli i pomidora obierz, pokrój i zmiksuj razem z kolendrą. Na patelni rozgrzej oliwę i przesmaż zmiksowane warzywa. Mieszając, powoli wlej mleko kokosowe. Duś jeszcze chwilę, aż sos zgęstnieje. Polej sosem rybę i podpiecz jeszcze 15-20 minut.