Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest mnóstwo wersji tak przygotowanej cukinii. Polecam wersję wegetariańską. Smacznego!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 40
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 40
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Pokrojoną w kostkę marchewkę i pietruszkę smażyć na oleju przez ok. 10 minut. Dodać cukier, vegetę, bazylię i pieprz.
Kolejno dodać pokrojone pieczarki i smażyć przez kolejne 10 minut. Podlać 1/4 szklanki wody.
Gdy już wszystkie składniki będą miękkie, dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Na zakończenie wymieszać z wcześniej ugotowanym ryżem.
Cukinie obieramy ze skórki, przekrawamy wzdłuż, usuwamy nasiona.. Wnętrze smarujemy koncentratem pomidorowym, przykrywamy folią i wkładamy do piekarnika na około 10 minut
Gdy cukinia będzie już miękka wypełniamy farszem i wkładamy do piekarnika na kolejne 10 minut (po ok. 5 minutach na wierzch kładziemy plastry sera żółtego).
Przed podaniem możemy posypać bazylią.