Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest mnóstwo wersji tak przygotowanej cukinii. Polecam wersję wegetariańską. Smacznego!
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 80
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4323
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2600
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 80
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4323
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2600
Składniki
Pokrojoną w kostkę marchewkę i pietruszkę smażyć na oleju przez ok. 10 minut. Dodać cukier, vegetę, bazylię i pieprz.
Kolejno dodać pokrojone pieczarki i smażyć przez kolejne 10 minut. Podlać 1/4 szklanki wody.
Gdy już wszystkie składniki będą miękkie, dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Na zakończenie wymieszać z wcześniej ugotowanym ryżem.
Cukinie obieramy ze skórki, przekrawamy wzdłuż, usuwamy nasiona.. Wnętrze smarujemy koncentratem pomidorowym, przykrywamy folią i wkładamy do piekarnika na około 10 minut
Gdy cukinia będzie już miękka wypełniamy farszem i wkładamy do piekarnika na kolejne 10 minut (po ok. 5 minutach na wierzch kładziemy plastry sera żółtego).
Przed podaniem możemy posypać bazylią.