Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest mnóstwo wersji tak przygotowanej cukinii. Polecam wersję wegetariańską. Smacznego!
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 21
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 138
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 151
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 278
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 21
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 138
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 151
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 278
Składniki
Pokrojoną w kostkę marchewkę i pietruszkę smażyć na oleju przez ok. 10 minut. Dodać cukier, vegetę, bazylię i pieprz.
Kolejno dodać pokrojone pieczarki i smażyć przez kolejne 10 minut. Podlać 1/4 szklanki wody.
Gdy już wszystkie składniki będą miękkie, dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Na zakończenie wymieszać z wcześniej ugotowanym ryżem.
Cukinie obieramy ze skórki, przekrawamy wzdłuż, usuwamy nasiona.. Wnętrze smarujemy koncentratem pomidorowym, przykrywamy folią i wkładamy do piekarnika na około 10 minut
Gdy cukinia będzie już miękka wypełniamy farszem i wkładamy do piekarnika na kolejne 10 minut (po ok. 5 minutach na wierzch kładziemy plastry sera żółtego).
Przed podaniem możemy posypać bazylią.