Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza, na te pochmurne i dni idealna. ;-d
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23047
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1015
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 406
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23047
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1015
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 406
Składniki
Golonkę wrzucamy do garnka zalewamy wodą, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, a następnie gotujemy na średnim ogniu do miękkości (około jakieś 2 godziny).
Ugotowaną golonkę nacieramy przyprawą do karkówki, a następnie układamy na wyłożonej folią aluminiową brytfankę i polewamy olejem.
Golonkę pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 250'C przez około 30-40 minut, tak aby nabrała ładnego złoto-brązowego koloru.
;-D
;-)))