Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza, na te pochmurne i dni idealna. ;-d
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1577
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 373
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1577
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 373
Składniki
Golonkę wrzucamy do garnka zalewamy wodą, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, a następnie gotujemy na średnim ogniu do miękkości (około jakieś 2 godziny).
Ugotowaną golonkę nacieramy przyprawą do karkówki, a następnie układamy na wyłożonej folią aluminiową brytfankę i polewamy olejem.
Golonkę pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 250'C przez około 30-40 minut, tak aby nabrała ładnego złoto-brązowego koloru.
;-D
;-)))