Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza, na te pochmurne i dni idealna. ;-d
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4594
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12404
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5687
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7053
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4594
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12404
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5687
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7053
Składniki
Golonkę wrzucamy do garnka zalewamy wodą, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, a następnie gotujemy na średnim ogniu do miękkości (około jakieś 2 godziny).
Ugotowaną golonkę nacieramy przyprawą do karkówki, a następnie układamy na wyłożonej folią aluminiową brytfankę i polewamy olejem.
Golonkę pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 250'C przez około 30-40 minut, tak aby nabrała ładnego złoto-brązowego koloru.
;-D
;-)))