Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza, na te pochmurne i dni idealna. ;-d
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3504
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 236
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3504
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 236
Składniki
Golonkę wrzucamy do garnka zalewamy wodą, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, a następnie gotujemy na średnim ogniu do miękkości (około jakieś 2 godziny).
Ugotowaną golonkę nacieramy przyprawą do karkówki, a następnie układamy na wyłożonej folią aluminiową brytfankę i polewamy olejem.
Golonkę pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 250'C przez około 30-40 minut, tak aby nabrała ładnego złoto-brązowego koloru.
;-D
;-)))