Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza, na te pochmurne i dni idealna. ;-d
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13046
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1480
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14366
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5943
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13046
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1480
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14366
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5943
Składniki
Golonkę wrzucamy do garnka zalewamy wodą, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, a następnie gotujemy na średnim ogniu do miękkości (około jakieś 2 godziny).
Ugotowaną golonkę nacieramy przyprawą do karkówki, a następnie układamy na wyłożonej folią aluminiową brytfankę i polewamy olejem.
Golonkę pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 250'C przez około 30-40 minut, tak aby nabrała ładnego złoto-brązowego koloru.
;-D
;-)))