Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste,dla lubiących kaszę:)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117858
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8291
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3083
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2007
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1483
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117858
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8291
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3083
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2007
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1483
Składniki
Kaszę jęczmienną gotujemy wg przepisu na opakowaniu,boczek i cebulę kroimy w kosteczkę,ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Boczek podsmażamy na patelni z niewielkim dodatkiem oleju a następnie dodajemy cebulę i smażymy razem aż cebula się zeszkli.Dodajemy ketchup,pieprz do smaku i mieszamy.
Kaszę odsączamy i dodajemy do niej zawartość patelni i mieszamy do połączenia składników a następnie wykładamy na naczynie do zapiekania wysmarowane lekko margaryną i posypane bułką tartą.Ugniatamy lekko i posypujemy serem.Zapiekamy ok 15 min w ok 200 st.Smacznego.