Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekana kasza jęczmienna

Zapiekana kasza jęczmienna

Autor:

Przepisów i artykułów: 378 Ocena: 16320

Dodano:

Odsłon: 13657

Proste,dla lubiących kaszę:)

Składniki

  • kasza jęczmienna, 200 g
  • Boczek wędzony, 150 g
  • cebula, duża
  • ketchup, 2 łyżki
  • ser żółty, ok 100 g
  • pieprz, do smaku
  • olej, 2 łyżki
  • margaryna,bułka tarta, do wysmarowania blaszki
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Zapiekana kasza jęczmienna

Przygotowanie

  1. Kaszę jęczmienną gotujemy wg przepisu na opakowaniu,boczek i cebulę kroimy w kosteczkę,ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.

  2. Boczek podsmażamy na patelni z niewielkim dodatkiem oleju a następnie dodajemy cebulę i smażymy razem aż cebula się zeszkli.Dodajemy ketchup,pieprz do smaku i mieszamy.

  3. Kaszę odsączamy i dodajemy do niej zawartość patelni i mieszamy do połączenia składników a następnie wykładamy na naczynie do zapiekania wysmarowane lekko margaryną i posypane bułką tartą.Ugniatamy lekko i posypujemy serem.Zapiekamy ok 15 min w ok 200 st.Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń