Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 365 Ocena: 13720
Dodano: 11.05.2012
Odsłon: 12577
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Kaszę jęczmienną gotujemy wg przepisu na opakowaniu,boczek i cebulę kroimy w kosteczkę,ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Boczek podsmażamy na patelni z niewielkim dodatkiem oleju a następnie dodajemy cebulę i smażymy razem aż cebula się zeszkli.Dodajemy ketchup,pieprz do smaku i mieszamy.
Kaszę odsączamy i dodajemy do niej zawartość patelni i mieszamy do połączenia składników a następnie wykładamy na naczynie do zapiekania wysmarowane lekko margaryną i posypane bułką tartą.Ugniatamy lekko i posypujemy serem.Zapiekamy ok 15 min w ok 200 st.Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

ErJot 14 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Ciekawy pomysł wart wypróbowania:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 02 lipca 2012Zgłoś do usunięcia
Cieszę się ze smakowała:)7 Kto głosował? | Odpowiedz

awepa 19 czerwca 2012Zgłoś do usunięcia
Dzisiaj robiłam:-) bardzo dobra ta zapiekanka.8 Kto głosował? | Odpowiedz

susi 16 maja 2012Zgłoś do usunięcia
Zdrowe!!!!!7 Kto głosował? | Odpowiedz