Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste,dla lubiących kaszę:)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8445
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 523
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8445
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 523
Składniki
Kaszę jęczmienną gotujemy wg przepisu na opakowaniu,boczek i cebulę kroimy w kosteczkę,ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Boczek podsmażamy na patelni z niewielkim dodatkiem oleju a następnie dodajemy cebulę i smażymy razem aż cebula się zeszkli.Dodajemy ketchup,pieprz do smaku i mieszamy.
Kaszę odsączamy i dodajemy do niej zawartość patelni i mieszamy do połączenia składników a następnie wykładamy na naczynie do zapiekania wysmarowane lekko margaryną i posypane bułką tartą.Ugniatamy lekko i posypujemy serem.Zapiekamy ok 15 min w ok 200 st.Smacznego.