Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do obiadu lub jako samodzielne danie :)
Ugotować kaszę jęczmienną.
Marchew,pietruszkę i seler ugotować a następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach.( Ja to zawsze robię przy okazji gotowania bulionu warzywnego)
Cebule pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni.
Podsmażoną cebulę,utarte warzywa oraz majeranek dodać do ugotowanej kaszy i dokładnie wymieszać.Posolić do smaku.
Kaszę z warzywami wyłożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem i wysypanego bułką tartą.
Zapiec w piekarniku nagrzanego do ok 200 st ok 10-15 min.
Posypać szczypiorkiem lub pietruszką.Smacznego:)
Kartacze, potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwa...
Odsłon: 618
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1139
Mój mąż uwielbia ugotowany bób w osolonej wodzie z dodatkiem ząbków czosnku....
Odsłon: 88
Tarta orkiszowa z bundzem, cukinią i szpinakiem. Bundz to góralski ser z mlek...
Odsłon: 59
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 171
Kartacze, potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwa...
Odsłon: 618
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1139
Mój mąż uwielbia ugotowany bób w osolonej wodzie z dodatkiem ząbków czosnku....
Odsłon: 88
Tarta orkiszowa z bundzem, cukinią i szpinakiem. Bundz to góralski ser z mlek...
Odsłon: 59
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 171
Składniki
Ugotować kaszę jęczmienną. Marchew,pietruszkę i seler ugotować a następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach.( Ja to zawsze robię przy okazji gotowania bulionu warzywnego) Cebule pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Podsmażoną cebulę,utarte warzywa oraz majeranek dodać do ugotowanej kaszy i dokładnie wymieszać.Posolić do smaku. Kaszę z warzywami wyłożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem i wysypanego bułką tartą. Zapiec w piekarniku nagrzanego do ok 200 st ok 10-15 min. Posypać szczypiorkiem lub pietruszką.Smacznego:)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Łopatka pieczona w kapuście kiszonej
Dania główne
Babcine gołąbki
Dania główne
Tarta z cukinią i bundzem
Dania główne
Roladki z kurczaka z pomidorem
Łopatka pieczona w kapuście kiszonej
mięso pieczone w kapuście jest przepyszne, kruche, miękkie i soczyste zawsze...
Odsłon: 135
Babcine gołąbki
Gołąbki to bardzo smaczne, a przy tym efektowne danie. Klasyk polskiej kuchni...
Odsłon: 207