Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe w wykonaniu, idealne jako danie obiadowe jak i na kolację.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 193
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 193
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy na kawałki i rozbijamy jak schabowe. Następnie przyprawiamy, obtaczamy w jajku i w rozdrobnionych płatkach. Kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczarki podsmażyć na maśle lub oleju, można też dać posiekaną cebulkę. (przyprawiamy solą i pieprzem).W tym czasie smarujemy piersi sosem z majonezu i keczupu i wykładamy na nie podsmażone pieczarki. Piec około 25 min w 180 stopniach. Polecam przykryć blachę folią aluminiowa aby piersi się nie wysuszyły. Można również na pieczarki dać jeszcze starty ser ;) Smacznego!