Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, szybki obiad :) Bardzo sycace, z dodatkiem surowki- kompletny obiad.
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 69077
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 493
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15440
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3303
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 69077
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 493
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15440
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3303
Składniki
Boczniaki pokroic w kostke, papryke w paski, cebule posiekac drobno. Cebule poddusic na lyzce oleju, dodac boczniaki i papryke, dodac sol i pieprz, podlac woda i dusic do miekkosci (woda ma odparowac). 4 jajka ugotowac na twardo, wystudzic, pokroic w plasterki. Plasterki jaj ulozyc na dnie wysmarowanej formy do pieczenia. Na jajka poukladac plastry szynki, na to wylozyc grzyby z warzywami. W miseczce ubic 1 jajko ze smietana i mlekiem, doprawic do smaku, dodac posiekana natke pietruszki, wymieszac. Masa jajeczna zalac rownomiernie przygotowana zapiekanke. Na wierzchu poukladac plastry sera (lub posypac startym) i zapiekac ok 15 minut w temperaturze 160 stopni.