Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczniaki wyszły przepyszne,smak papryki,cebulki, dodatku wina ,po prostu fantazja.Serdecznie polecam:)
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4934
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 162
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4934
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 162
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Składniki
Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić na maśle,pod koniec dodać posiekany czosnek,oraz papryki pokrojone w paski.Podsmażyć 10min. Dodać boczniaki pokrojone w grubsze kawałki. Zasmażyć kilka min.
Dodać 1/2 słoika kiełków oraz 50ml wina białego półsłodkiego i chwikę podsmażyć.
Makaron ryżowy przyrządzić wg.przepisu na opakowaniu. Na spód naczynia żaroodpornego dać cieńkie plasterki masła.Na to makaron oraz podsmażonego boczniaka z paprykami. Podlać winem 70-100ml Wierzch posypać parmezanem i ułożyć cieńkie paski camembertu.
Dać do nagrzanego piekarnika do 180st.zapiec do zrumienienia sera.
Smacznego życzę!