Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie obiadowe :)
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 303
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 710
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 724
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 303
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 710
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 724
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31
Składniki
Cebule posiekac, czosnek przecisnac przez praske. W garnku rozgrzac olej, wrzucic cebule, zeszklic- dodac mieso mielone, czosnek i przyprawy (sol, pieprz), smazyc na wolnym ogniu, podlewajac woda, okolo 30 minut. W miedzyczasie w posolonej wodzie ugotowac ryz, odcedzic go i wystudzic.
Cukinie dokladnie umyc, osuszyc papierowym recznikiem, przeciac na pol (wzdluz). Przy pomocy lyzeczki wydrazyc miazsz, polowe miazszu posiekac i dodac do miesa.
Usmazone mieso przestudzic, dodac do niego ryz, posiekana swieza bazylie i natke pietruszki, wymieszac. Masa miesna napelniac powstale "lodeczki" z cukinii. Ukladac je na blaszce wylozonej papierem do pieczenia, posypac mieso startym serem zoltym. Zapiekac okolo 10 mniut w temperaturze 180 stopni.