Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoskie kluseczki ziemniaczane z dynią i pesto z suszonych pomidorów, zapiekane z serem grana padano. Wyjątkowo kremowe i aromatyczne danie, podkręcone wyrazistym smakiem dojrzewającego sera. To danie świetnie sprawdzi się na romantyczną kolację!
Patelnia do piekarnika
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3825
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414654
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2365
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3825
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414654
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2365
Składniki
Danie przygotowujemy na patelni, która nadaje się do piekarnika. Cebulę kroimy w piórka, czosnek przeciskamy. Dynię oraz kurczaka kroimy w niedużą kostkę. Na rozgrzany olej wrzucamy płatki chilli, a po chwili dodajemy kurczaka. Gdy lekko się zarumieni dodajemy cebulę, czosnek i dynię. Smażymy całość razem przez około 5 minut. Dodajemy śmietanę, pesto i suszone pomidory. Dusimy pod przykryciem przez 10-15 minut. W razie potrzeby doprawiamy pieprzem do smaku. W tym czasie gotujemy gnocchi, ale nieco krócej niż w instrukcji, aby nie były za miękkie. Gnocchi dodajemy na patelnię, całość mieszamy, posypujemy startym serem Grana Padano. Wkładamy do piekarnika i pieczemy bez przykrycia, w 180 stopniach przez około 6-8 minut, aby ser się rozpuścił.