Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoskie kluseczki ziemniaczane z dynią i pesto z suszonych pomidorów, zapiekane z serem grana padano. Wyjątkowo kremowe i aromatyczne danie, podkręcone wyrazistym smakiem dojrzewającego sera. To danie świetnie sprawdzi się na romantyczną kolację!
Patelnia do piekarnika
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10110
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2735
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1859
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 718
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3954
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10110
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2735
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1859
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 718
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3954
Składniki
Danie przygotowujemy na patelni, która nadaje się do piekarnika. Cebulę kroimy w piórka, czosnek przeciskamy. Dynię oraz kurczaka kroimy w niedużą kostkę. Na rozgrzany olej wrzucamy płatki chilli, a po chwili dodajemy kurczaka. Gdy lekko się zarumieni dodajemy cebulę, czosnek i dynię. Smażymy całość razem przez około 5 minut. Dodajemy śmietanę, pesto i suszone pomidory. Dusimy pod przykryciem przez 10-15 minut. W razie potrzeby doprawiamy pieprzem do smaku. W tym czasie gotujemy gnocchi, ale nieco krócej niż w instrukcji, aby nie były za miękkie. Gnocchi dodajemy na patelnię, całość mieszamy, posypujemy startym serem Grana Padano. Wkładamy do piekarnika i pieczemy bez przykrycia, w 180 stopniach przez około 6-8 minut, aby ser się rozpuścił.