Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna klasyka. Z dodatkiem cukinii są wyjątkowe delikatne i smaczne.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 166
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 223
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1823
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 247
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 166
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 223
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1823
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 247
Składniki
Cukinię i cebulę pokroiłam w kostkę i usmażyłam na rumiano. Ostudzone dodałam do mięsa. Dodałam tez jajo, bułkę tartą, sól i pieprz i zmiażdżony czosnek.
Masę wyrobiłam i uformowałam pulpeciki. usmażyłam je na rumiano i zalałam sosem pomidorowym. Sos doprawiłam pieprzem , oregano, bazylią i zmiażdżonym czosnkiem. Sos gotowałam na małym ogniu pod przykryciem 15 minut. W między czasie ugotowałam makaron w osolonej wodzie. Muszle ułozyłam w naczyniu żaroodpornym, do każdej włożyłam klopsik i polałam sosem pomidorowym. Zapiekałam do zrumienienia brzegów makaronu.
Smacznego :)