Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekane klopsiki w muszlach

Zapiekane klopsiki w muszlach

Autor:

Przepisów i artykułów: 582 Ocena: 11694

Dodano:

Odsłon: 6747

Pyszna klasyka. Z dodatkiem cukinii są wyjątkowe delikatne i smaczne.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cukinię i cebulę pokroiłam w kostkę i usmażyłam na rumiano. Ostudzone dodałam do mięsa. Dodałam tez jajo, bułkę tartą, sól i pieprz i zmiażdżony czosnek.

  2. Masę wyrobiłam i uformowałam pulpeciki. usmażyłam je na rumiano i zalałam sosem pomidorowym. Sos doprawiłam pieprzem , oregano, bazylią i zmiażdżonym czosnkiem. Sos gotowałam na małym ogniu pod przykryciem 15 minut.
    W między czasie ugotowałam makaron w osolonej wodzie.

    Muszle ułozyłam w naczyniu żaroodpornym, do każdej włożyłam klopsik i polałam sosem pomidorowym.

    Zapiekałam do zrumienienia brzegów makaronu.

  3. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (29)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń