Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie smakowało wyśmienicie, aż trudno mi teraz uwierzyć że tak łatwe jest w przygotowaniu, a jeśli nie wierzycie to zachęcam was do spróbowania.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85252
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2540
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9985
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3994
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7109
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85252
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2540
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9985
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3994
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7109
Składniki
W wysokim garnku podgrzewamy oliwę, a następnie wrzucamy na nią mięso mielone, mieszamy i lekko podsmażamy. Do podsmażonego mięsa dodajemy odcedzoną kukurydzę, oczyszczone z gniazd nasiennych i pokrojone w kostkę wszystkie papryki oraz pokrojona w kostkę czerwoną cebulę. Wszystko dokładnie mieszamy i smażymy na średnim ogniu pod przykryciem około 10 minut.
Do podsmażonego mięsa z warzywami dodajemy pokrojone w plastry pieczarki oraz odcedzony zielony groszek. Całość mieszamy i gotujemy przez następne 5-8 minut.
Pod koniec gotowania dodajemy przecier pomidorowy. Wszystko dokładnie mieszamy, gotujemy przez około 5 minut i doprawiamy sola i pieprzem.
Gniazda makaronowe gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie, po ugotowaniu układamy je na wyłożonej folią aluminiową dużej brytfance. Gotowy sos mięsno warzywny nakładamy na gniazda makaronowe, ja nakładałam po jednej małej chochli na każde gniazdo.
Na sos nakładamy starty ser mozzarella.
Gotowe danie zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200'C przez około 15 minut.
Podpieczone gniazda makaronowe wykładamy na talerz wyłożony postrzępiona zielona sałata. Smacznego !!!
;-d