Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne danie "na leniucha", bo wszystko należy wymerdać "przeszczepem" (czytaj ręką), wyłożyć do jakiegoś naczynia i zapiec. Ziemniaków ugotowałem więcej dzień wcześniej do obiadu, więc w zasadzie problemu nie było. Przygotowanie zajęło mi nie więcej niż 15 minut. Efekt murowany. Brzuszki napełnione, sadełko można zawiązywać. Jak to się mówi-Koła do góry i poobiednie leżakowanie zaliczone. Arek Gie
Pyszna, pełna szynki, pieczarek, papryki, cebuli i sera, chrupiąca pizza na c...
Odsłon: 1917
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 36
Polecam.
Odsłon: 751
Pyszna, pełna szynki, pieczarek, papryki, cebuli i sera, chrupiąca pizza na c...
Odsłon: 1917
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 36
Polecam.
Odsłon: 751
Składniki
Mięso mieszamy z posiekaną cebulą, ketchupem, koperkiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Ziemniaki tłuczemy, dodajemy roztopione masło, śmietanę i tymianek. Wyrabiamy. Na dno naczynia żaroodpornego, wykładamy mięso. Na nim wykładamy ziemniaki, które smarujemy tłuszczem, na przykład roztopionym smalcem. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C. Pieczemy 30 minut w trybie góra-dół, następnie przez 10 minut z termoobiegiem.