Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Większość z nas chyba przepada za słodkim obiadem w postaci naleśników. Tym razem proponuję zapiekane w piekarniku. Polecam!
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 233
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 100
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 233
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 100
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Składniki
Przygotować ciasto na naleśniki: wszystko razem dokładnie zmiksować. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony. Przygotować krem: żółtka utrzeć z cukrem pudrem, następnie dodać śmietanę i serek i całość dokładnie zmiksować.
Usmażonego naleśnika posmarować kremem i poukładać cząstki owoców. Zwinąć w rulon.
Naleśniki przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem.
Zapiekać w temp. ok. 190 stopni przez ok. 10 min. Przed podaniem naleśniki można przystroić pozostałym kremem. Smacznego!