Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Większość z nas chyba przepada za słodkim obiadem w postaci naleśników. Tym razem proponuję zapiekane w piekarniku. Polecam!
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 98
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 131
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 231
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 98
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 131
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 231
Składniki
Przygotować ciasto na naleśniki: wszystko razem dokładnie zmiksować. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony. Przygotować krem: żółtka utrzeć z cukrem pudrem, następnie dodać śmietanę i serek i całość dokładnie zmiksować.
Usmażonego naleśnika posmarować kremem i poukładać cząstki owoców. Zwinąć w rulon.
Naleśniki przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem.
Zapiekać w temp. ok. 190 stopni przez ok. 10 min. Przed podaniem naleśniki można przystroić pozostałym kremem. Smacznego!