Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
moja wariacja na temat naleśników
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
1. z maki, jajka, mleka zrobić ciasto dodając tyle wody, żeby nie było zbyt gęste, doprawić jarzynką, 2. boczek pokroić w kostkę, usmażyć na rumiano, odlać wytopiony tłuśzcz, 3. cebule i czosnek posiekać, poddusić na odrobinie wytopionego z boczku tłuszczu, dodać pokrojone, obrane ze skórki pomidory, dusić do miękkości, mozna ew. dodać koncentratu pomidorowego, doprawić solą i ostra papryką, dodać oregano, 4. usmażyć naleśniki, smarować uduszoną cebulą z pomidorami, posypać boczkiem, zwinąć jak krokiety, posypać tartym serem, zapiec w pikarniku, podawać z surówką sosem czosnkowym