Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
moja wariacja na temat naleśników
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34866
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15224
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34866
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15224
Składniki
1. z maki, jajka, mleka zrobić ciasto dodając tyle wody, żeby nie było zbyt gęste, doprawić jarzynką, 2. boczek pokroić w kostkę, usmażyć na rumiano, odlać wytopiony tłuśzcz, 3. cebule i czosnek posiekać, poddusić na odrobinie wytopionego z boczku tłuszczu, dodać pokrojone, obrane ze skórki pomidory, dusić do miękkości, mozna ew. dodać koncentratu pomidorowego, doprawić solą i ostra papryką, dodać oregano, 4. usmażyć naleśniki, smarować uduszoną cebulą z pomidorami, posypać boczkiem, zwinąć jak krokiety, posypać tartym serem, zapiec w pikarniku, podawać z surówką sosem czosnkowym