Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
moja wariacja na temat naleśników
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19359
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13084
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1740
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232202
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19359
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13084
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1740
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232202
Składniki
1. z maki, jajka, mleka zrobić ciasto dodając tyle wody, żeby nie było zbyt gęste, doprawić jarzynką, 2. boczek pokroić w kostkę, usmażyć na rumiano, odlać wytopiony tłuśzcz, 3. cebule i czosnek posiekać, poddusić na odrobinie wytopionego z boczku tłuszczu, dodać pokrojone, obrane ze skórki pomidory, dusić do miękkości, mozna ew. dodać koncentratu pomidorowego, doprawić solą i ostra papryką, dodać oregano, 4. usmażyć naleśniki, smarować uduszoną cebulą z pomidorami, posypać boczkiem, zwinąć jak krokiety, posypać tartym serem, zapiec w pikarniku, podawać z surówką sosem czosnkowym