Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
moja wariacja na temat naleśników
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 961
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 101
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2154
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4173
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 961
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 101
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2154
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4173
Składniki
1. z maki, jajka, mleka zrobić ciasto dodając tyle wody, żeby nie było zbyt gęste, doprawić jarzynką, 2. boczek pokroić w kostkę, usmażyć na rumiano, odlać wytopiony tłuśzcz, 3. cebule i czosnek posiekać, poddusić na odrobinie wytopionego z boczku tłuszczu, dodać pokrojone, obrane ze skórki pomidory, dusić do miękkości, mozna ew. dodać koncentratu pomidorowego, doprawić solą i ostra papryką, dodać oregano, 4. usmażyć naleśniki, smarować uduszoną cebulą z pomidorami, posypać boczkiem, zwinąć jak krokiety, posypać tartym serem, zapiec w pikarniku, podawać z surówką sosem czosnkowym