Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierś z kurczaka z omacką z mozarelli i suszonych pomidorów jest ciekawym pomysłem na niestandardowy obiad. Prosty, ciekawy i przepyszny.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 104
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 37
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2706
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 104
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 37
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2706
Składniki
Pierś myjemy, dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Za pomocą ostrego naża przecinamy wzdłuż tworząc 2 kotlety. Nie rozbijamy (mięso będzie bardziej soczyste).
Rozgrzewamy olej na patelni. Każdy kotlet przyprawiamy solą i pieprzem, panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażymy kilka minut jak typowe kotlety schabowe. Przekładamy na talerz.
W miseczce łączymy ze sobą chilli, ser, bazylię i pokrojone w kosteczkę pomidory suszone.
Na każdy z kotletów nakładamy porcję powstałej masy i zapiekamy 10 min w piekarniku rozgrzanym do 180c .
Podajemy na ciepło z sosem czosnkowym