Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierś z kurczaka z omacką z mozarelli i suszonych pomidorów jest ciekawym pomysłem na niestandardowy obiad. Prosty, ciekawy i przepyszny.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 30
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 125
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 77
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 150
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 30
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 125
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 77
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 150
Składniki
Pierś myjemy, dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Za pomocą ostrego naża przecinamy wzdłuż tworząc 2 kotlety. Nie rozbijamy (mięso będzie bardziej soczyste).
Rozgrzewamy olej na patelni. Każdy kotlet przyprawiamy solą i pieprzem, panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażymy kilka minut jak typowe kotlety schabowe. Przekładamy na talerz.
W miseczce łączymy ze sobą chilli, ser, bazylię i pokrojone w kosteczkę pomidory suszone.
Na każdy z kotletów nakładamy porcję powstałej masy i zapiekamy 10 min w piekarniku rozgrzanym do 180c .
Podajemy na ciepło z sosem czosnkowym