Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 548
Dodano: 14.07.2016
Odsłon: 22899
1-2 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Pierś myjemy, dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Za pomocą ostrego naża przecinamy wzdłuż tworząc 2 kotlety. Nie rozbijamy (mięso będzie bardziej soczyste).
Rozgrzewamy olej na patelni. Każdy kotlet przyprawiamy solą i pieprzem, panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażymy kilka minut jak typowe kotlety schabowe. Przekładamy na talerz.
W miseczce łączymy ze sobą chilli, ser, bazylię i pokrojone w kosteczkę pomidory suszone.
Na każdy z kotletów nakładamy porcję powstałej masy i zapiekamy 10 min w piekarniku rozgrzanym do 180c .
Podajemy na ciepło z sosem czosnkowym
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)