Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś innego :) podzielne, łatwe w przygotowaniu,
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8646
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 698
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8646
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 698
Składniki
Makaron gotujemy jak na opakowaniu z dodatkiem soli i oliwy. Brokuł oczyszczamy, dzielimy na różyczki i gotujemy do średniej miękkości z dodatkiem soli. Pora myjemy i kroimy w cienkie plasterki, następnie szklimy do miękkości na oliwie. Kurczaka oczyszczamy i gotujemy z dodatkiem soli do miękkości. Po ugotowaniu kroimy w kostkę, mieszamy z roztartym czosnkiem i przyrządzonym wcześniej porem. No dno naczynia żaroodpornego wykładamy pół makaronu, następnie, kurczaka z porem, drugą warstwę makaronu i różyczki brokułu. Każdą warstwę delikatnie posypać oregano i pieprzem. Wierzch nakryć żółtym serem. Można użyć mozarelli zamiast żółtego. Całość wkładamy do piekarnika na 30 minut w ok. 210 stopni. Ja uwielbiam gdy makaron na wierzchu zezłoci się ……jest wtedy nieziemsko chrupiący