Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety wieprzowe z surówką z kapusty to standardowy obiad w wielu polskich domach. Aby przełamać rutynę, nie musisz wcale zmieniać diety. Wystarczy, że klasyczne składniki przyrządzisz w trochę inny niż zwykle sposób. Przygotuj np. zapiekane roladki z karkówki wypełnione farszem z kapusty.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2398
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5085
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 157
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2398
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5085
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 157
Składniki
Pokrój karkówkę w dość cienkie plastry. Rozbij je lekko tłuczkiem i posmaruj olejem. Oprósz solą i pieprzem. Wstaw na godzinę do lodówki.
Namocz grzyby w ciepłej wodzie. Namoczone pokrój na niewielkie kawałki. Nie wylewaj wody, w której moczyły się grzyby.
Odciśnij kapustę z nadmiaru soku i drobno poszatkuj. Połącz kapustę z grzybami (wraz z wodą, w której się moczyły) w rondelku i zagotuj. Gotuj przez około 20 minut. Odcedź nadmiar płynu.
Obierz i posiekaj cebulę. Podsmaż na patelni na oleju.
Dołóż na patelnię kapustę z grzybami. Dopraw ziołami (majerankiem i tymiankiem). Podsmaż. Smaż kilka minut. Pod koniec dopraw do smaku solą i pieprzem.
Nałóż porcję farszu na każdy plaster mięsa. Zwiń ciasno w roladki i zabezpiecz wykałaczką.
Ułóż roladki na blasze wyłożonej papierem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz przez około godzinę (aż roladki się zarumienią).
Zapiekane roladki podawaj z wybranymi dodatkami, np. z ugotowanymi ziemniakami.