Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zapiekane tortellini z mięsem mielonym
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5646
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 944
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33080
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 88
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5646
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 944
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33080
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 88
Składniki
Na oleju podsmażyć mięso mielone, podsmażone mięso wyciągnąć z patelni. Na tej samej patelni podsmażyć cebulkę wraz z czosnkiem ( ja podsmażałam na oliwie z oliwek, gdyż użyłam pasty pomidorowej a właściwie pomidorów smażonych na oliwie z oliwek). Do podsmażonej cebuli i czosnku dodać pasty pomidorowej chwilę podsmażyć i doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na koniec dodajemy mięso wcześniej podsmażone.
Ugotowane pierożki przekładamy na naczynia, w którym będziemy zapiekać (można zapiekać w dużym naczyniu żaroodpornym lub foremkach aluminiowych). Na pierożki dajemy mięso mielone wraz z sosem posypujemy tartym żółtym serem. Wszystko zapiekamy ok 20 minut w 180 stopniach. Pieczemy do momentu aż ser się przyrumieni.