Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zapiekane tortellini z mięsem mielonym
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10543
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5335
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12950
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4694
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10543
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5335
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12950
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4694
Składniki
Na oleju podsmażyć mięso mielone, podsmażone mięso wyciągnąć z patelni. Na tej samej patelni podsmażyć cebulkę wraz z czosnkiem ( ja podsmażałam na oliwie z oliwek, gdyż użyłam pasty pomidorowej a właściwie pomidorów smażonych na oliwie z oliwek). Do podsmażonej cebuli i czosnku dodać pasty pomidorowej chwilę podsmażyć i doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na koniec dodajemy mięso wcześniej podsmażone.
Ugotowane pierożki przekładamy na naczynia, w którym będziemy zapiekać (można zapiekać w dużym naczyniu żaroodpornym lub foremkach aluminiowych). Na pierożki dajemy mięso mielone wraz z sosem posypujemy tartym żółtym serem. Wszystko zapiekamy ok 20 minut w 180 stopniach. Pieczemy do momentu aż ser się przyrumieni.