Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zapiekane tortellini z mięsem mielonym
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 981
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1059
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2110
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 981
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1059
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2110
Składniki
Na oleju podsmażyć mięso mielone, podsmażone mięso wyciągnąć z patelni. Na tej samej patelni podsmażyć cebulkę wraz z czosnkiem ( ja podsmażałam na oliwie z oliwek, gdyż użyłam pasty pomidorowej a właściwie pomidorów smażonych na oliwie z oliwek). Do podsmażonej cebuli i czosnku dodać pasty pomidorowej chwilę podsmażyć i doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na koniec dodajemy mięso wcześniej podsmażone.
Ugotowane pierożki przekładamy na naczynia, w którym będziemy zapiekać (można zapiekać w dużym naczyniu żaroodpornym lub foremkach aluminiowych). Na pierożki dajemy mięso mielone wraz z sosem posypujemy tartym żółtym serem. Wszystko zapiekamy ok 20 minut w 180 stopniach. Pieczemy do momentu aż ser się przyrumieni.