Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zapiekane tortellini z mięsem mielonym
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15485
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4648
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 328
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2786
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 5029
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15485
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4648
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 328
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2786
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 5029
Składniki
Na oleju podsmażyć mięso mielone, podsmażone mięso wyciągnąć z patelni. Na tej samej patelni podsmażyć cebulkę wraz z czosnkiem ( ja podsmażałam na oliwie z oliwek, gdyż użyłam pasty pomidorowej a właściwie pomidorów smażonych na oliwie z oliwek). Do podsmażonej cebuli i czosnku dodać pasty pomidorowej chwilę podsmażyć i doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na koniec dodajemy mięso wcześniej podsmażone.
Ugotowane pierożki przekładamy na naczynia, w którym będziemy zapiekać (można zapiekać w dużym naczyniu żaroodpornym lub foremkach aluminiowych). Na pierożki dajemy mięso mielone wraz z sosem posypujemy tartym żółtym serem. Wszystko zapiekamy ok 20 minut w 180 stopniach. Pieczemy do momentu aż ser się przyrumieni.