Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane tortille z kurczakiem i pieczarkami
Są tu jacyś fani cebuli? :) Jeżeli tak to te placki są dla Ciebie! ;) Bardzo...
Odsłon: 12
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 36
Ravioli z grzybami to idealne połączenie prostoty i wyrafinowania, które będz...
Odsłon: 1656
Tarta serowa to prawdziwa uczta dla podniebienia. Zakochasz się w delikatnym,...
Odsłon: 1981
Są tu jacyś fani cebuli? :) Jeżeli tak to te placki są dla Ciebie! ;) Bardzo...
Odsłon: 12
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 36
Ravioli z grzybami to idealne połączenie prostoty i wyrafinowania, które będz...
Odsłon: 1656
Tarta serowa to prawdziwa uczta dla podniebienia. Zakochasz się w delikatnym,...
Odsłon: 1981
Składniki
Filet z kurczaka pokroić w kostkę, doprawić przyprawą do gyrosa i podsmażyć na patelni. Przełożyć do miski.
Na patelni na oleju podsmażyć cebulę pokrojoną w kosteczkę, dodać pokrojoną paprykę
i pieczarki pokrojone na plasterki. Całość smażyć do odparowania wody.
Podsmażone warzywa przełożyć do kurczaka, dodać kukurydzę i 150g sera, doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać.
Na każdą tortille nałożyć przygotowany farsz. Zwinąć zaczynając od boków, a następnie od dołu zrolować.
Tortille ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym lekko olejem. Wierzch placków posmarować ketchupem wymieszanym z majonezem. Posypać pozostałym serem. Zapiekać ok 15- 20 minut w temperaturze 180 stopni. gotowe można posypać szczypiorkiem lub natką pietruszki. Smacznego!