Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-11-2024
Zapiekane tortille z kurczakiem i pieczarkami
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12701
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12701
Składniki
Filet z kurczaka pokroić w kostkę, doprawić przyprawą do gyrosa i podsmażyć na patelni. Przełożyć do miski.
Na patelni na oleju podsmażyć cebulę pokrojoną w kosteczkę, dodać pokrojoną paprykę
i pieczarki pokrojone na plasterki. Całość smażyć do odparowania wody.
Podsmażone warzywa przełożyć do kurczaka, dodać kukurydzę i 150g sera, doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać.
Na każdą tortille nałożyć przygotowany farsz. Zwinąć zaczynając od boków, a następnie od dołu zrolować.
Tortille ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym lekko olejem. Wierzch placków posmarować ketchupem wymieszanym z majonezem. Posypać pozostałym serem. Zapiekać ok 15- 20 minut w temperaturze 180 stopni. gotowe można posypać szczypiorkiem lub natką pietruszki. Smacznego!