Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostało mi trochę mięsa z rosołu i wykorzystałam je w tej szybkiej zapiekance
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16864
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 102
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 323
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 847
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23985
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16864
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 102
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 323
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 847
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23985
Składniki
Mięso z rosołu wraz z warzywami rozdrobnić. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać po jednej łyżce majonezu (należy uważać by nie dodać go zbyt dużo), doprawić do smaku solą i pieprzem. Farsz podzielić na 4 części. Parówkę podzielić na 4 części i każdą z nich pokroić wzdłuż. Na każdy placek tortilli ułożyć na środku farsz i parówkę, zwinąć i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Wierzch każdej tortilli polać 1-2 łyżkami ulubionego sosu i ułożyć na nim pokrojone w plastry pieczarki. Pomidora pokroić w kostkę i posypać z wierzchu zapiekankę wraz z kukurydzą. wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok 12 minut. Posypać ulubionym serem, bazylią i czosnkiem. Wstawić ponownie do piekarnika na kolejne 5-7 minut. Wyjąć posypać z wierzchu Rukolą i podawać. Smacznego.