Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostało mi trochę mięsa z rosołu i wykorzystałam je w tej szybkiej zapiekance
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 627
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 189
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 627
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 189
Składniki
Mięso z rosołu wraz z warzywami rozdrobnić. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać po jednej łyżce majonezu (należy uważać by nie dodać go zbyt dużo), doprawić do smaku solą i pieprzem. Farsz podzielić na 4 części. Parówkę podzielić na 4 części i każdą z nich pokroić wzdłuż. Na każdy placek tortilli ułożyć na środku farsz i parówkę, zwinąć i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Wierzch każdej tortilli polać 1-2 łyżkami ulubionego sosu i ułożyć na nim pokrojone w plastry pieczarki. Pomidora pokroić w kostkę i posypać z wierzchu zapiekankę wraz z kukurydzą. wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok 12 minut. Posypać ulubionym serem, bazylią i czosnkiem. Wstawić ponownie do piekarnika na kolejne 5-7 minut. Wyjąć posypać z wierzchu Rukolą i podawać. Smacznego.