Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po długiej przerwie wracam z nowym pomysłem na prosty, a zarazem wyśmienity obiad. Dużo warzyw, pożywny kurczaczek i mało kaloryczny ryż to jest moja dzisiejsza propozycja.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9565
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3169
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6646
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9565
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3169
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6646
Składniki
Filet z piersi kurczaka umyć, pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem, dodać olej i przeciśnięty przez praskę czosnek. Można zostawić na jakiś czas w lodówce, aby lepiej się zamarynował. Następnie podsmażyć na mocno rozgrzanej patelni
Na pozostałym tłuszczu z kurczaka podsmażyć pokrojoną w paski cebulkę czerwoną i białą.
Marchew obrać i ugotować do miękkości, a następnie pokroić w kostkę.
Pomidory sparzyć, obrać ze skóry i pokroić w kostkę.
Papryki i cukinie dokładnie umyć i również pokroić w kostkę.
Do naczynia żaroodpornego dodać wszystkie warzywa i usmażonego kurczaka. Dodać przyprawy i zapiekać przez ok. 20-30 min w temp. 180-150 stopni.
Podawać z ugotowanym ryżem basmati. Smacznego :)