Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na kolację lub przekąskę albo nawet na wizytę gości.
        Nóż i deska do krojenia, blacha do pieczenia, łyżka, miska, patelnia, tarka do jarzyn, wykałaczki
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35691
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1203
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6007
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35691
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1203
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6007
        
        
                Składniki
Pieczarki smażymy z cebulą na niewielkiej ilości oleju.
W tym czasie drobno kroimy paprykę wygniazdowaną i pozbawioną pestek oraz wędlinę.
Ścieramy na tarce ser, odsączamy z soku kukurydzę.
Składniki łączymy w misce razem z podsmażonymi pieczarkami. Doprawiamy ketchupem do smaku. Mieszamy.
Wrapy kroimy na ćwiartki.
Bierzemy do ręki każdą ćwiartkę po kolei i nakładamy łyżką farsz, formujemy rożki i łączymy wykałaczką. Każdy rożek układamy na blasze do pieczenia.
Wkładamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza 20 minut. Przed podaniem studziły chwilę.