Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ziemniaki o smaku mleka i sera!!
Obieramy ziemniaki i kroimy na cienkie plastry,wsadzamy do miski przyprawiamy sola,piepszem i wsypujemy ser parmezan wszystko dokladnie mieszamy.Mozarelle kroimy na plastry .
Smarujemy maslem forme nakladamy warstwe ziemniakow,ser mozarella i mortadelle.Nastepnie przykrywamy warstwa ziemniakow.Postepujemy w ten sam sposob dopoki nie skoncza sie nam skladniki.
Na sam koniec zalewamy mlekiem tak aby przykrylo nam ziemniaki nakladamy na wierzch kawalki masla posypujemy parmezanem .Zapiekamy w temperaturze 180stopni przez ok 30-40 minut dopoki mleko nie odparuje i na wierzchu nie powstanie zlota skorupka.
Smacznego
alternatywa dla gotowanych ziemniaków, puree czy frytek
Odsłon: 22113
Tarator to tradycyjny bułgarski chłodnik zrobiony z ogórków, czosnku i orzech...
Odsłon: 1773
Smaczna i szybka sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi , cebulą, jabłk...
Odsłon: 145
Cukiniowych wariacji na placki, pasztety i inne rarytasy jest mnóstwo. Jednak...
Odsłon: 32525
Chorwackie klopsiki to idealny przepis na obiad dla całej rodziny. Pysznie sm...
Odsłon: 3567
Tarator to tradycyjny bułgarski chłodnik zrobiony z ogórków, czosnku i orzech...
Odsłon: 1773
Smaczna i szybka sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi , cebulą, jabłk...
Odsłon: 145
Cukiniowych wariacji na placki, pasztety i inne rarytasy jest mnóstwo. Jednak...
Odsłon: 32525
Chorwackie klopsiki to idealny przepis na obiad dla całej rodziny. Pysznie sm...
Odsłon: 3567
Składniki
Obieramy ziemniaki i kroimy na cienkie plastry,wsadzamy do miski przyprawiamy sola,piepszem i wsypujemy ser parmezan wszystko dokladnie mieszamy.Mozarelle kroimy na plastry .
Smarujemy maslem forme nakladamy warstwe ziemniakow,ser mozarella i mortadelle.Nastepnie przykrywamy warstwa ziemniakow.Postepujemy w ten sam sposob dopoki nie skoncza sie nam skladniki.
Na sam koniec zalewamy mlekiem tak aby przykrylo nam ziemniaki nakladamy na wierzch kawalki masla posypujemy parmezanem .Zapiekamy w temperaturze 180stopni przez ok 30-40 minut dopoki mleko nie odparuje i na wierzchu nie powstanie zlota skorupka.
Smacznego
Przepisy Dania główne
Dania główne
Schab w sosie
Dania główne
Duszony udziec z indyka
Dania główne
Zapiekanka ryżowa z cukinią
Dania główne
Pieczony schab
Schab w sosie
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 118
Duszony udziec z indyka
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 127