Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja niby zwykłego obiadu, ale podanego w trochę niezwykły sposób. Ziemniaczki, pierś z indyka oraz cebula z dodatkiem wyjątkowego sosu stanowią ciekawy pomysł na letni obiad.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7948
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1285
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13736
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7948
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1285
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13736
Składniki
Obrać i ugotować ziemniaki z dodatkiem łyżeczki soli. Gotować do momentu gdy ziemniaki będą dość miękkie, ale nie za bardzo, ponieważ będą jeszcze zapiekane.
Szczypiorek umyć, osuszyć, posiekać.
Brzoskwinie umyć, pokroić w kostkę.
Do brzoskwiń dodać śmietanę, szczypiorek, przyprawy i wymieszać. Sos odstawić do lodówki.
Pierś z kurczaka pokroić w dużą kostkę, lekko usmażyć do zarumienienia. W międzyczasie posolić oraz popierzyć.
Cebulę obrać, pokroić w cząstki.
Ponadziewać szaszłyki w kolejności ziemniak, mięso, cebula.
Piec w rozgrzanym piekarniku do 200°C przez 10 minut.
Smacznego! :)