Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla takiego smaku warto zjeść trochę więcej kalorii :)
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 698
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2989
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 215
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 698
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2989
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 215
Składniki
Na patelnię wrzuciłam pieczarki pokrojone w ćwiartki, posiekaną cebulę, garść zielonej pietruszki, sól, pieprz. Smażyłam, aż sok z pieczarek zupełnie się zredukował. W piekarniku delikatnie zrumieniłam 30 dag kiełbasy. Ugotowałam ziemniaki pokrojone w plasterki. Sos beszamelowy: na gorącą patelnię wrzuciłam 3 łyżki masła, wsypałam 2 czubate łyżki mąki. Mieszając dolewałam mleko. Mleka należy dodawać tyle, aż sos będzie miał pożądaną konsystencję. Na koniec dodałam szczyptę gałki muszkatołowej. W naczyniu żaroodpornym układałam warstwy: ziemniaki, plasterki kiełbasy, pieczarki, ziemniaki, plasterki kiełbasy, pieczarki, ziemniaki, sos beszamelowy. Piekłam bez przykrycia w 180 stopniach przez 20 minut.