Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 235 Ocena: 7284
Dodano: 10.08.2011
Odsłon: 101764
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Na patelnię wrzuciłam pieczarki pokrojone w ćwiartki, posiekaną cebulę, garść zielonej pietruszki, sól, pieprz. Smażyłam, aż sok z pieczarek zupełnie się zredukował. W piekarniku delikatnie zrumieniłam 30 dag kiełbasy. Ugotowałam ziemniaki pokrojone w plasterki. Sos beszamelowy: na gorącą patelnię wrzuciłam 3 łyżki masła, wsypałam 2 czubate łyżki mąki. Mieszając dolewałam mleko. Mleka należy dodawać tyle, aż sos będzie miał pożądaną konsystencję. Na koniec dodałam szczyptę gałki muszkatołowej. W naczyniu żaroodpornym układałam warstwy: ziemniaki, plasterki kiełbasy, pieczarki, ziemniaki, plasterki kiełbasy, pieczarki, ziemniaki, sos beszamelowy. Piekłam bez przykrycia w 180 stopniach przez 20 minut.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

Ania8731 04 marca 2014Zgłoś do usunięcia
Pyszne i proste w przygotowaniu :)Dzięki za przepis24 Kto głosował? | Odpowiedz

Doloressss 08 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
Mmmm do ulubionych :)24 Kto głosował? | Odpowiedz

hanka78 16 września 2011Zgłoś do usunięcia
Bardzo dobry przepis. Do wypróbowania:-).24 Kto głosował? | Odpowiedz

Macia1 15 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
Prosty przepis :) Robię tak samo. Jeszcze do sosu dodaje trochę startego sera :)24 Kto głosował? | Odpowiedz

iwonasz 12 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
moje smaki!! a kaloriami nie ma się co przejmować ,raz się żyje!!!24 Kto głosował? | Odpowiedz

babciaaneczka 11 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
Proste i szybkie danie, do ulubionych.24 Kto głosował? | Odpowiedz