Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic prostszego jak zapiekanki, które każdy lubi, smak sera, kurczaka i warzyw.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7974
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 262
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 96
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2154
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 663
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7974
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 262
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 96
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2154
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 663
Składniki
1. Fasolkę oraz marchew gotujemy w osolonej wodzie.
2. Mięso kroimy kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 3. Doprawiamy przyprawą oraz solą.
4. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, po ugotowaniu układamy w naczyniu żaroodpornym.
5. Na makaron wykładamy mięso.
6. Następnie warzywa.
7. Sos rozrabiamy w ½ szk. wody i ½ szk. śmietany.
8. Sosem polewamy zapiekankę.
9. Posypujemy startym na dużych oczach serem.
10. Zapiekamy 20 minut w 180 °C. 11. Danie gotowe. 12. Smacznego.