Nie ma nic prostszego jak zapiekanki, które każdy lubi, smak sera, kurczaka i warzyw.
Zapiekanka 4 sery z kurczakiem i fasolką.
Składniki
- ½ fileta z kurczaka
- 1 opakowanie fasolki szparagowej
- 1 opakowanie marchewki mini
- Przyprawa do kurczaka po węgiersku
- Sos 4 sery z bazylią
- Sól
- Olej do smażenia
- 15 dag sera żółtego
- Dowolny makaron
Składniki
- ½ fileta z kurczaka
- 1 opakowanie fasolki szparagowej
- 1 opakowanie marchewki mini
- Przyprawa do kurczaka po węgiersku
- Sos 4 sery z bazylią
- Sól
- Olej do smażenia
- 15 dag sera żółtego
- Dowolny makaron

Etapy przygotowania
1. Fasolkę oraz marchew gotujemy w osolonej wodzie.

2. Mięso kroimy kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 3. Doprawiamy przyprawą oraz solą.

4. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, po ugotowaniu układamy w naczyniu żaroodpornym.

5. Na makaron wykładamy mięso.

6. Następnie warzywa.

7. Sos rozrabiamy w ½ szk. wody i ½ szk. śmietany.

8. Sosem polewamy zapiekankę.

9. Posypujemy startym na dużych oczach serem.

10. Zapiekamy 20 minut w 180 °C. 11. Danie gotowe. 12. Smacznego.

Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (0)



Składniki
- ½ fileta z kurczaka
- 1 opakowanie fasolki szparagowej
- 1 opakowanie marchewki mini
- Przyprawa do kurczaka po węgiersku
- Sos 4 sery z bazylią
- Sól
- Olej do smażenia
- 15 dag sera żółtego
- Dowolny makaron
1. Fasolkę oraz marchew gotujemy w osolonej wodzie.
2. Mięso kroimy kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 3. Doprawiamy przyprawą oraz solą.
4. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, po ugotowaniu układamy w naczyniu żaroodpornym.
5. Na makaron wykładamy mięso.
6. Następnie warzywa.
7. Sos rozrabiamy w ½ szk. wody i ½ szk. śmietany.
8. Sosem polewamy zapiekankę.
9. Posypujemy startym na dużych oczach serem.
10. Zapiekamy 20 minut w 180 °C. 11. Danie gotowe. 12. Smacznego.