Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic prostszego jak zapiekanki, które każdy lubi, smak sera, kurczaka i warzyw.
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12275
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1488
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 97
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12275
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1488
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 97
Składniki
1. Fasolkę oraz marchew gotujemy w osolonej wodzie.
2. Mięso kroimy kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 3. Doprawiamy przyprawą oraz solą.
4. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, po ugotowaniu układamy w naczyniu żaroodpornym.
5. Na makaron wykładamy mięso.
6. Następnie warzywa.
7. Sos rozrabiamy w ½ szk. wody i ½ szk. śmietany.
8. Sosem polewamy zapiekankę.
9. Posypujemy startym na dużych oczach serem.
10. Zapiekamy 20 minut w 180 °C. 11. Danie gotowe. 12. Smacznego.