Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny zapiekanka która zasmakuje każdemu .
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3726
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2058
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5482
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5517
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3726
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2058
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5482
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5517
Składniki
Seler obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie następnie kroimy w plastry które układamy na dnie naczynia żaroodpornego . Kalafior i brokuł obieramy , myjemy , gotujemy al'dente najlepiej osobno ( najpierw kalafior później brokuł ) w osolonej z odrobiną cukru wodzie . Pozostawiamy do przestudzenia . Cebule kroimy w drobną kosteczkę i smażymy na oliwie . Mięso mielone dokładamy do cebuli , dodajemy przyprawy oraz pokrojone na pół mini pieczarki . Smażymy do momentu jak pieczarki stracą surowość i woda wyparuje . Gotowe mięso z pieczarkami wyglądamy na seler . Na górę ścieramy 1/3 sera .
Na mięso posypane serem układamy ugotowane warzywa ( brokuł i kalafior ) . Następnie ścieramy i posypujemy resztą sera , posypujemy słodka papryką i ziołami prowansalskimi .
Gotową zapiekankę pieczemy w 180 °C przez około 30 minut do momentu rozpuszczenia i zapieczenia sera .