Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny zapiekanka która zasmakuje każdemu .
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5277
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5054
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5277
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5054
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Składniki
Seler obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie następnie kroimy w plastry które układamy na dnie naczynia żaroodpornego . Kalafior i brokuł obieramy , myjemy , gotujemy al'dente najlepiej osobno ( najpierw kalafior później brokuł ) w osolonej z odrobiną cukru wodzie . Pozostawiamy do przestudzenia . Cebule kroimy w drobną kosteczkę i smażymy na oliwie . Mięso mielone dokładamy do cebuli , dodajemy przyprawy oraz pokrojone na pół mini pieczarki . Smażymy do momentu jak pieczarki stracą surowość i woda wyparuje . Gotowe mięso z pieczarkami wyglądamy na seler . Na górę ścieramy 1/3 sera .
Na mięso posypane serem układamy ugotowane warzywa ( brokuł i kalafior ) . Następnie ścieramy i posypujemy resztą sera , posypujemy słodka papryką i ziołami prowansalskimi .
Gotową zapiekankę pieczemy w 180 °C przez około 30 minut do momentu rozpuszczenia i zapieczenia sera .