Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny zapiekanka która zasmakuje każdemu .
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 882
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 170
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 882
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 170
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Seler obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie następnie kroimy w plastry które układamy na dnie naczynia żaroodpornego . Kalafior i brokuł obieramy , myjemy , gotujemy al'dente najlepiej osobno ( najpierw kalafior później brokuł ) w osolonej z odrobiną cukru wodzie . Pozostawiamy do przestudzenia . Cebule kroimy w drobną kosteczkę i smażymy na oliwie . Mięso mielone dokładamy do cebuli , dodajemy przyprawy oraz pokrojone na pół mini pieczarki . Smażymy do momentu jak pieczarki stracą surowość i woda wyparuje . Gotowe mięso z pieczarkami wyglądamy na seler . Na górę ścieramy 1/3 sera .
Na mięso posypane serem układamy ugotowane warzywa ( brokuł i kalafior ) . Następnie ścieramy i posypujemy resztą sera , posypujemy słodka papryką i ziołami prowansalskimi .
Gotową zapiekankę pieczemy w 180 °C przez około 30 minut do momentu rozpuszczenia i zapieczenia sera .