Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny zapiekanka która zasmakuje każdemu .
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3808
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41981
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 452
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 260
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 395
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3808
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41981
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 452
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 260
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 395
Składniki
Seler obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie następnie kroimy w plastry które układamy na dnie naczynia żaroodpornego . Kalafior i brokuł obieramy , myjemy , gotujemy al'dente najlepiej osobno ( najpierw kalafior później brokuł ) w osolonej z odrobiną cukru wodzie . Pozostawiamy do przestudzenia . Cebule kroimy w drobną kosteczkę i smażymy na oliwie . Mięso mielone dokładamy do cebuli , dodajemy przyprawy oraz pokrojone na pół mini pieczarki . Smażymy do momentu jak pieczarki stracą surowość i woda wyparuje . Gotowe mięso z pieczarkami wyglądamy na seler . Na górę ścieramy 1/3 sera .
Na mięso posypane serem układamy ugotowane warzywa ( brokuł i kalafior ) . Następnie ścieramy i posypujemy resztą sera , posypujemy słodka papryką i ziołami prowansalskimi .
Gotową zapiekankę pieczemy w 180 °C przez około 30 minut do momentu rozpuszczenia i zapieczenia sera .