Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7581
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 205
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2418
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 529
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7581
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 205
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2418
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 529
Składniki
Mąkę przesiać przez gęste sitko.
Drożdże rozpuścić w letnim mleku, sól, olej to wszystko dokładnie wyrobić. Odstawić ciasto do wyrośnięcia.
Blachę wysmarować olejem i ułożyć rozwałkowane ciasto.
Blachę z ciastem włożyć do piekarnika nagrzanego ok. 220 o C i piec przez 20 min.
Po wyjęciu upieczone ciasto wysmarować keczupem, wyłożyć wędliną, ułożyć pokrojony ogórek i pomidor, dodać groszek i kukurydzę i przesmażone pieczarki.
Wszystko posypać startym żółtym serem. Można na bogato dodać pół gałki startego sera Mozarella.
Zapiekankę należy piec przez 20 min w temperaturze 200 o C. Jeżeli cała blacha stanowi zbyt dużą porcję to nie należy jej zapiekać tylko przykryć folią spożywczą i przechowywać w lodówce do ok. 2 dni.
Nie podgrzewać w kuchence mikrofalowej