Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1055
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 512
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 45
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1055
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 512
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 45
Składniki
Mąkę przesiać przez gęste sitko.
Drożdże rozpuścić w letnim mleku, sól, olej to wszystko dokładnie wyrobić. Odstawić ciasto do wyrośnięcia.
Blachę wysmarować olejem i ułożyć rozwałkowane ciasto.
Blachę z ciastem włożyć do piekarnika nagrzanego ok. 220 o C i piec przez 20 min.
Po wyjęciu upieczone ciasto wysmarować keczupem, wyłożyć wędliną, ułożyć pokrojony ogórek i pomidor, dodać groszek i kukurydzę i przesmażone pieczarki.
Wszystko posypać startym żółtym serem. Można na bogato dodać pół gałki startego sera Mozarella.
Zapiekankę należy piec przez 20 min w temperaturze 200 o C. Jeżeli cała blacha stanowi zbyt dużą porcję to nie należy jej zapiekać tylko przykryć folią spożywczą i przechowywać w lodówce do ok. 2 dni.
Nie podgrzewać w kuchence mikrofalowej