Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka jest godna polecenia, wszystkim ceniącym swój czas i miłośnikom zapiekanek makaronowych. Genialne połączenie składników z aromatyczną przyprawą i pełnymi smaków warzyw.
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 87
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 2121
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 99
Gęste danie jednogarnkowe z kaszą pęczak, boczkiem i kalafiorem. Proste w wyk...
Odsłon: 125
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 87
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 2121
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 99
Gęste danie jednogarnkowe z kaszą pęczak, boczkiem i kalafiorem. Proste w wyk...
Odsłon: 125
Składniki
1. Mięso, myjemy, osuszamy, usuwamy błonki i kroimy w kostkę. Doprawiamy solą oraz przyprawą Gyros i smażymy na rozgrzanym oleju.
2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu układamy na dnie naczynia żaroodpornego.
3. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy umyte, pokrojone w plasterki pieczarki, Doprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Na makaron wykładamy mięso i polewamy sosem ( majonez mieszamy z ketchupem).
5. Sos przykrywamy usmażonymi grzybami i układamy plasterki salami oraz plasterki pomidora.
6. Wierzch zapiekanki posypujemy mozzarellą. 7. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180°C.
8. Danie gotowe. 9. Smacznego.