Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka jest godna polecenia, wszystkim ceniącym swój czas i miłośnikom zapiekanek makaronowych. Genialne połączenie składników z aromatyczną przyprawą i pełnymi smaków warzyw.
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 141
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 203
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 147
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 110
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1650
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 141
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 203
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 147
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 110
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1650
Składniki
1. Mięso, myjemy, osuszamy, usuwamy błonki i kroimy w kostkę. Doprawiamy solą oraz przyprawą Gyros i smażymy na rozgrzanym oleju.
2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu układamy na dnie naczynia żaroodpornego.
3. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy umyte, pokrojone w plasterki pieczarki, Doprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Na makaron wykładamy mięso i polewamy sosem ( majonez mieszamy z ketchupem).
5. Sos przykrywamy usmażonymi grzybami i układamy plasterki salami oraz plasterki pomidora.
6. Wierzch zapiekanki posypujemy mozzarellą. 7. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180°C.
8. Danie gotowe. 9. Smacznego.