Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka caprese prosto z pieca"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Formę do zapiekania wysmaruj masłem. Pokrój bagietkę w cienkie kromki i część z nich poukładaj na dnie formy. Pomidory i mozzarellę pokrój w plasterki. Cebulę i czosnek, drobno pokrój. Pokrop oliwą, dodaj listki tymianku, sól i pieprz i dobrze wymieszaj.
Resztę kromek przekładaj na przemian z plasterkami pomidorów i mozzarelli, tak by całość przypominała sałatkę caprese. Następnie posyp je cebulą i czosnkiem.
Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 210°C przez ok. 15-20 minut. Po wyjęciu z pieca posyp zapiekankę świeżą bazylią.
Czas przygotowania: 35 minut. Poziom: średni, porcja 389 kcalŹródło: TV14