Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10585
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1170
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11593
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 604
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10585
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1170
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11593
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 604
Składniki
Przygotowanie sosu: Do garnka wlewamy śmietanę, gotujemy na wolnym ogniu. Dodajemy serek topiony, sól, pieprz oregano. Gdy wszystko się dokładnie rozpuści wbijamy dwa jajka i dokładnie mieszamy. Zdejmujemy z ognia. Kiełbasę bądź wędlinę kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanej patelni aż się zrumieni. W naczyniu Żaroodpornym układamy kromki chleba ( możemy też porwać na mniejsze kawałki). Na chleb przekładamy wcześniej podsmażoną kiełbasę. Papryczki myjemy kroimy w plasterki i przesmażamy na patelni. Wykładamy do naczynia. Całość zalewamy sosem. Na wierzch kładziemy plasterki pomidora i posypujemy startym serem. Zapiekamy w piekarniku ok. 30 - 40 min w temp. 180C. SMACZNEGO!!!