Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Składniki
Ziemniaki obierz i pokrój w plastry. Ugotuj.
Cebulę posiekaj w piórka. Plastry boczku potnij na mniejsze kawałki. Kiełbasę pokrój na plastry. Na patelni rozgrzej oliwę i włóż cebulę, kiełbasę i boczek. Smaż 10 minut.Mieszaj. Nagrzej piekarnik do 180 st. C.
Ziemniaki pomieszaj z kiełbasą i przełóż do naczynia żaroodpornego. Śmietanę zmieszaj z jajkami. Dodaj łyżeczkę majeranku. Dopraw solą i pieprzem. Wlej do zapiekanki. Piecz 30 minut.
Zrób dip.Jogurt pomieszaj z majonezem i posiekanym czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem. Upieczoną zapiekankę posyp rozmarynem i parmezanem. podawaj z dipem.