Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 475 Ocena: 11533
Dodano: 25.06.2017
Odsłon: 16098
5-6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Kapustę szatkujemy, wrzucamy na osoloną wrzącą wodę na około 10 minut. Odcedzamy, wykładamy na dno naczynia żaroodpornego.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso mielone wraz z cebulą. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Dodajemy surowy ryż, mieszamy. Całość wykładamy na kapustę do naczynia żaroodpornego.
Passatę mieszamy z wodą, doprawiamy solą i pieprzem. Wylewamy do naczynia żaroodpornego. Naczynie szczelnie owijamy folią aluminiową.
Całość pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1,5h. Mieszamy przed podaniem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Majala 11 marca 2018Zgłoś do usunięcia
Podoba mi się ten przepis. Gdy już będzie w sklepach młoda kapusta, to z pewnością skorzystam z tego przepisu.1 Kto głosował? | Odpowiedz