Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11827
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16006
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5049
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11827
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16006
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5049
Składniki
-Kapustę poszatkować i gotować w osolonej wodzie przez 10 minut. -Ryż ugotować. - Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć do miękkości. W misce wymieszać mięso mielone z ugotowanym ryżem jajkiem i podsmażoną cebulą. Doprawić majerankiem, solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne posmarować olejem na dnie ułożyć 1/3 kapusty następnie połowę farszu mięsno-ryżowego. -Zalewamy połową pomidorów i układamy kolejną warstwę kapusty, mięsa i sosu. -Na samą górę układamy ostatnią warstwę kapusty, która mieszam delikatnie z pomidorami. - Naczynie przykrywa. - Pieczemy godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. ostatnie 10 minut przed końcem pieczenia zdejmuje pokrywkę.