Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4321
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417145
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4321
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417145
Składniki
-Kapustę poszatkować i gotować w osolonej wodzie przez 10 minut. -Ryż ugotować. - Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć do miękkości. W misce wymieszać mięso mielone z ugotowanym ryżem jajkiem i podsmażoną cebulą. Doprawić majerankiem, solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne posmarować olejem na dnie ułożyć 1/3 kapusty następnie połowę farszu mięsno-ryżowego. -Zalewamy połową pomidorów i układamy kolejną warstwę kapusty, mięsa i sosu. -Na samą górę układamy ostatnią warstwę kapusty, która mieszam delikatnie z pomidorami. - Naczynie przykrywa. - Pieczemy godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. ostatnie 10 minut przed końcem pieczenia zdejmuje pokrywkę.