Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki jak na tradycyjne gołąbki. Smak identyczny jak gołąbków. Wykonanie jednak mniej kłopotliwe. Polecam.
Kapustę drobno poszatkować i ugotować w lekko osolonej wodzie. Młodej kapuście wystarczy pół godziny gotowania. Odcedzić wodę.
Mięso umyć, pokroić na mniejsze kawałki i przepuścić przez maszynkę do mięsa. Dać na patelnię i smażyć z pokrojoną cebulą oraz przepuszczonym przez praskę czosnkiem. Wymieszać z przyprawami.
Ryż podgotować w osolonej wodzie na pół miękko. Wodę odcedzić.
Przygotować sos pomidorowy. Do garnka wlać trzy szklanki wody. Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy. Gotować kilka minut, a na koniec wlać mąkę rozprowadzoną w jednej szklance wody. Gotować jeszcze 1-2 minuty. Sos powinien być dość gęsty.
Do naczynia żaroodpornego wlać na dno kilka łyżek sosu. Na to wyłożyć całą ugotowaną kapustę wymieszą z mięsem i ryżem. Na wierzch pozostały sos. Zapiekać w 180 st. C około godziny.
Smak tradycyjnych gołąbków zamknięty w zapiekance. Doskonałe danie dla tych,...
Odsłon: 20316
Co powiecie na gołąbki w formie zapiekanki?Taka wersja jest równie pyszna co...
Odsłon: 2466
Lekka, aromatyczna i pożywna zupa z kapustą Pak Choi, jajkiem i makaronem. Je...
Odsłon: 104
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 67
Odświętne ciasto na niedzielę jest długotrwałe w przygotowaniu, choć wcale ni...
Odsłon: 135
Puszysty biszkopt przykryty masą kokosową, z dużą ilością truskawek. Lekki, o...
Odsłon: 3007
Lekka, aromatyczna i pożywna zupa z kapustą Pak Choi, jajkiem i makaronem. Je...
Odsłon: 104
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 67
Odświętne ciasto na niedzielę jest długotrwałe w przygotowaniu, choć wcale ni...
Odsłon: 135
Puszysty biszkopt przykryty masą kokosową, z dużą ilością truskawek. Lekki, o...
Odsłon: 3007
Składniki
Kapustę drobno poszatkować i ugotować w lekko osolonej wodzie. Młodej kapuście wystarczy pół godziny gotowania. Odcedzić wodę. Mięso umyć, pokroić na mniejsze kawałki i przepuścić przez maszynkę do mięsa. Dać na patelnię i smażyć z pokrojoną cebulą oraz przepuszczonym przez praskę czosnkiem. Wymieszać z przyprawami. Ryż podgotować w osolonej wodzie na pół miękko. Wodę odcedzić. Przygotować sos pomidorowy. Do garnka wlać trzy szklanki wody. Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy. Gotować kilka minut, a na koniec wlać mąkę rozprowadzoną w jednej szklance wody. Gotować jeszcze 1-2 minuty. Sos powinien być dość gęsty. Do naczynia żaroodpornego wlać na dno kilka łyżek sosu. Na to wyłożyć całą ugotowaną kapustę wymieszą z mięsem i ryżem. Na wierzch pozostały sos. Zapiekać w 180 st. C około godziny.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pstrąg grillowany i bułka bawarska z masłem szałwiowym
Dania główne
Knedle z morelami
Dania główne
Warzywne risotto z polędwiczką wieprzową
Dania główne
Ravioli dyniowe
Pstrąg grillowany i bułka bawarska z masłem szałwiowym
Soczysty , aromatyczny pstrąg i kontrastowo lekko słodka bułka z masłem szałw...
Odsłon: 40
Knedle z morelami
Pojawiły się już na straganach morele, więc proponuję dziś knedle czy jak kto...
Odsłon: 107