Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna zapiekanka,zrobiona z prostych składników,ale jej smak naprawdę mnie zaskoczył:)Robiłam po raz pierwszy i jeszcze nie raz powtórzę:)
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 201
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 48
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 356
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 34
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 201
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 48
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 356
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 34
Składniki
Ziemniaki wyszorować,ugotować w mundurkach.Po wystudzeniu obrać,pokroić w plasterki.
Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć na łyżce oleju.Cebulę pokroić w krążki.Papryki pozbawić nasion,pokroić w słupki.Ser żółty grubo zetrzeć.Natkę pietruszki posiekać,boczek i kiełbasę pokroić w kostkę.
W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym układać warstwami:ziemniaki,pieczarki,,kiełbasę z boczkiem i cebulę.Przykryć warstwą sera wymieszanego z natką pietruszki i papryką.Zapiekać 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st.C.