Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto pyszna propozycja na dzisiejszy obiad. Treściwa i dobrze przyprawiona.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1807
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8373
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 753
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253439
Polecam.
Odsłon: 1463
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1807
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8373
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 753
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253439
Polecam.
Odsłon: 1463
Składniki
Ryż gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Cebulę siekamy w piórka i smażymy na oleju. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę mięso, przyprawiamy dość mocno przyprawą gyros. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i wykładamy na dno warstwę ryżu, który smarujemy połową sosu powstałego przez zmieszanie keczupu, majonezu i śmietany. Na ryż wykładamy podsmażone mięso wraz z cebulką, połowę startego żółtego sera, a następnie układamy pokrojoną w kostkę paprykę i ogórki, warstwę wyrównujemy i smarujemy pozostałym sosem. Na górę zapiekanki wykładamy pozostały żółty ser. Całość zapiekamy bez przykrycia w piekarniku przez ok. 30 minut.